Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του Φέλιξ Μπόρχα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. «Η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%. Απομένουν κάποιες οικονομικές λεπτομέρειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του 23χρονου επιθετικού από τον Ισημερινό στη Sportday. «Θέλω να έρθω, αλλά αυτό είναι μια πιθανότητα» δηλώνει στο ΦΩΣ ο Σίμουνιτς, που ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει δεχθεί πρόταση από τους «ερυθρόλευκους». Διορία μέχρι τη Δευτέρα έχει από τη Χέρτα ο Κροάτης για να απαντήσει αν θα μείνει. Εναλλακτική λύση ο Ματίας Λέκι. Έρχεται εντός της εβδομάδας εκπρόσωπος της Κρουζ Αζούλ για τον Καστίγιο. Τα κεφάλια μέσα στον Ολυμπιακό. Στις προπονήσεις επέστρεψαν την Τρίτη οι «ερυθρόλευκοι», όπου ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει Λεβαδειακού. Την Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκαθαρίσει αν ο Ριβάλντο θα παίξει στον τελικό Κυπέλλου. Ο Βραζιλιάνος μέσος την Τετάρτη θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του.
Τελειώνει του Μπόρχα
Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του Φέλιξ Μπόρχα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από τη Νασιονάλ στον Ολυμπιακό. Οι εκπρόσωποι στην Ευρώπη θα έχουν εντός της Τρίτης τηλεφωνική επαφή με τη διοίκηση των πρωταθλητών για να κανονιστεί το τελικό ραντεβού στην Αθήνα.
«Εχουμε ήδη αποφασίσει. Υπάρχουν πολλές προτάσεις για τον Φέλιξ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και η συμμετοχή στο Champions League δίπλα στον Ριβάλντο αποτελεί πρόκληση», δήλωσε χθες στη «SportDay» o Ντένις Γουόκερ, βασικός εκπρόσωπος του 23χρονου άσου από τον Ισημερινό. «Η μεταγραφή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%. Απομένουν κάποιες οικονομικές λεπτομέρειες, τις οποίες πρέπει να συζητήσουμε με τους Έλληνες για να μπουν και οι υπογραφές. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Περιμένω ότι η συνάντηση θα γίνει Τετάρτη ή Πέμπτη και τότε θα μπορούμε να πούμε ότι όλα θα έχουν τελειώσει θετικά», τόνισε ο μάνατζερ του διεθνούς άσου.
Σύμφωνα με τον Τύπο του Εκουαδόρ, η μετακίνηση του Μπόρχα στον Ολυμπιακό θα κοστίσει στους Πειραιώτες περί το 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν αποκλείεται το εν λόγω ποσό να είναι τελικά μικρότερο. Ο Μπόρχα που αναμένεται να υπογράψει με 400.000 ευρώ ετησίως, σκόραρε την Κυριακή στο 2-0 της Ελ Νασιονάλ κόντρα στην Ολμέδο, φτάνοντας τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα του Εκουαδόρ.
Σίμουνιτς: «Θέλω να έρθω, αλλά…»
Θετικός στο ενδεχόμενο να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό δηλώνει ο Γιόζιπ Σίμουνιτς στο «ΦΩΣ», ωστόσο ξεκαθαρίζει πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν του έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση από πλευράς «ερυθρολεύκων».
«Είναι μια πιθανότητα να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Στη ζωή όλα είναι πιθανά. Απλώς δεν είναι τόσο εύκολο. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός με θέλει και ότι οι εφημερίδες στην Ελλάδα γράφουν για μένα. Δεν μου έχει γίνει όμως κάποια πρόταση από ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω. Γι’αυτό και λέω ότι το να έρθω στον Ολυμπιακό είναι μόνο μια πιθανότητα. Έχω μιλήσει μόνο μια φορά με τον προπονητή, με τον κύριο Σόλιντ, που μου εξήγησε ότι η ομάδα του ενδιαφέρεται για μένα και με ρώτησε αν θα ενδιαφερόμουν να έρθω κι εγώ στην Ελλάδα. Του απάντησα ότι με ενδιαφέρει η περίπτωση αυτή και ότι θα ήθελα τη νέα περίοδο να έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε ένα κλαμπ που θα αγωνίζεται στο Champions League. Η συζήτηση αυτή έγινε πριν από μερικές εβδομάδες, από τότε όμως δεν μου έχει ξανατηλεφωνήσει κανείς. Εγώ θέλω πραγματικά να έρθω στον Ολυμπιακό, αλλά το θέμα είναι αν με θέλει ο Ολυμπιακός και αν θα κάνει πρόταση για μένα. Υπάρχουν προτάσεις για μένα, αλλά πρώτα θέλω να έχω συνολική εικόνα προτού επιλέξω το καλύτερο για την καριέρα μου. Θα ήθελα πριν το Μουντιάλ να έχω τελειώσει με την υπόθεση αυτή».
Την ίδια ώρα, η διοίκηση της Χέρτα, ομάδα στην οποία ανήκει ο Κροάτης αμυντικός, του έδωσε διορία ως τις 2 Μαΐου να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κάνει για ανανέωση του συμβολαίου του. «Μέχρι τον αγώνα με τη Λεβερκούζεν θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει όλα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα δραστηριοποιηθούμε στη μεταγραφική αγορά και θα προχωρήσουμε τις επαφές μας με άλλους ποδοσφαιριστές», δήλωσε ο Ντίτερ Χένες, ισχυρός άνδρας της ομάδας του Βερολίνου. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ο ατζέντης του Σίμουνιτς, Ντούσαν Μπούκοβατς, θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για να συζητήσει με τον Χένες. «Δεν μπορούμε να κάνουμε, πλέον, τίποτε άλλο για να τον κρατήσουμε. Εχουμε φθάσει στα όριά μας. Πιστεύω όμως ότι ο Τζο (ο Σίμουνιτς) δεν νοιάζεται τόσο για τα λεφτά όσο για τις επαγγελματικές προοπτικές του», σημείωσε ο μάνατζερ των Βερολινέζων.
Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής δεν συμμετείχε στον αγώνα της Χέρτα με την Γκλάντμπαχ (2-2). Αιτία στάθηκε ένας μώλωπας που αποκόμισε στο προηγούμενο ματς με αντίπαλο την Ντόρτμουντ. Ο τραυματισμός του παίκτη δεν είναι σοβαρός και θα παίξει στο επόμενο ματς της Χέρτα, με τη Λεβερκούζεν στο Βερολίνο. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό προβληματίζονται από τους συνεχείς τραυματισμούς του παίκτη και για τον λόγο αυτόν υπάρχει ενδοιασμός για την απόκτησή του.
Εναλλακτική ο Λέκι
Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν προχωρήσει η υπόθεση του Σίμουνιτς για τον Ολυμπιακό, εναλλακτική λύση αποτελεί σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρωταθλητή» ο Ματίας Λέκι, ο οποίος έχει απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντίνος με ιταλικό (συνεπώς κοινοτικό) διαβατήριο αμυντικός αγωνίζεται στη Θέλτα ως δανεικός από τη Λάτσιο. Ο δανεισμός του 25χρονου και ύψους 1,91μ. άσου λήγει το καλοκαίρι και για να παραμείνει στην ομάδα του Βίγκο θα πρέπει να καταβληθεί στη Λάτσιο το ποσό των 800.000 ευρώ.
Η καριέρα του Λέκι με αριθμούς
1999-00 Ροζάριο Σ. 1 συμμετοχή, 0 γκολ
2000-01 Ροζάριο Σ. 21, 1
2001-02 Ρίβερ Πλέιτ 19, 0
2002-03 Ρίβερ Πλέιτ 20, 1
2003-04 Ατλέτικο Μ. 34, 3
2004-05 Λάτσιο 6, 0
2005-06 Θέλτα 25, 2
Εξάλλου, για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Αντερσον Πόλγκα έκανε και πάλι λόγο o μάνατζέρ του Ζίλμαρ Βελόζ. Ο διεθνής Βραζιλιάνος στόπερ έχει πρόταση από τη Σπόρτινγκ για να ανανεώσει αλλά δεν έχει αποφασίσει. «Ο Ολυμπιακός και η Σπόρτινγκ, ενδιαφέρονται. Προτεραιότητα είναι η Σπόρτινγκ, αλλά θα εξετάσουμε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο Βελόζ στον πορτογαλικό Τύπο, αλλά από τον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα.
Έρχεται η Κρουζ Αζούλ για Καστίγιο
Περιζήτητος στο Μεξικό φαίνεται πως είναι ο Νέρι Καστίγιο. Μετά την Τσίβας Γκουανταλαχάρα και την Τίγκρες, η Κρουζ Αζούλ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τον 21χρονο Ουρουγουανό. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωπος της κορυφαίας ομάδας του Μεξικού αναμένεται στην Ελλάδα για να συζητήσει με ανθρώπους του Ολυμπιακού για τον νεαρό άσο. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο του Καστίγιο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Κ.Τουρέ: «Η Άρσεναλ ετοιμάζει πρόταση για τα αδέρφια μου»
Στην αποκάλυψη (;) πως η Άρσεναλ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στα αδέρφια του προχώρησε μιλώντας σε γαλλική ιστοσελίδα ο Κόλο Τουρέ. Ο αμυντικός των «κανονιέρηδων» άφησε να εννοηθεί πως τόσο ο Γιάγια όσο και ο Ιμπραήμ Τουρέ απασχολούν τον Αρσέν Βενγκέρ. Απομένει να διαπιστωθεί αν ο διεθνής άσος λέει την αλήθεια ή απλά προσπαθεί να διαφημίσει τα αδέρφια του.
Επιστροφή στα… βάσανα
Στις προπονήσεις επέστρεψαν την Τρίτη οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά το τετραήμερο ρεπό για τις γιορτές του Πάσχα. Στους «ερυθρολεύκους» απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση της σεζόν, δύο για το πρωτάθλημα και μεταξύ αυτών ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου. Πρώτο μέλημα είναι ο κυριακάτικος αγώνας με τον Λεβαδειακό.
Οι Πειραιώτες σήμερα στις 19:00 ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα. Από ίωση ταλαιπωρούνται οι Γιάννου και Πατσατζόγλου οι οποίοι παρέμειναν στο σπίτι τους. Οι «ερυθρόλευκοι» την Τετάρτη θα προπονηθούν τις 17:00.
Κρίσιμη μέρα η Τετάρτη για Ριβάλντο
Την Τετάρτη είναι η κρίσιμη μέρα για τον Ριβάλντο, όπου και θα υποβληθεί σε προγραμματισμένο επανέλεγχο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας του Βραζιλιάνου μέσου. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχή ή όχι του «Ρίμπο» στο τελικό του Κυπέλλου.
Ο 34χρονος παίκτης εκφράζει συνεχώς τη μεγάλη επιθυμία του να συμμετάσχει στο παιχνίδι αυτό και να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει και τον δεύτερο στόχο της για φέτος. Ο Τροντ Σόλιντ εμφανίζεται αποφασισμένος να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και αν ο Ριβάλντο καταφέρει να μπει στις προπονήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τότε δεν αποκλείεται όχι μόνο να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τον τελικό, αλλά να τον έχει και στην ενδεκάδα. Πάντως οι πιθανότητες με τις παρούσες συνθήκες είναι κατά του Ριβάλντο.
Νέα σύσκεψη για τον τελικό
Την Πέμπτη το πρωί στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στο Παγκρήτιο Στάδιο, για τον τελικό του Κυπέλλου. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα ενημερώσουν όλους όσοι παραστούν στην σύσκεψη ότι η «Θύρα 7» έχει ναυλώσει πλοία και αεροπλάνα, και όχι η ΠΑΕ.
*Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της χρονιάς. Το «παρών» θα δώσει και ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης