Απόψε το βράδυ, όταν και θα ολοκληρωθούν οι επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης, θα γίνουν γνωστές οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το κύπελλο UEFA στον τελικό του «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν στις 10 Μαΐου. Στο «Ρίβερσαϊντ» η Μίντλεσμπρο μετά το σε βάρος της 1-0 στο Βουκουρέστι υποδέχεται τη Στεάουα έχοντας και την ελληνική υποστήριξη, αφού ενδεχόμενος αποκλεισμός των Ρουμάνων κρατάει τη χώρα μας στην όγδοη θέση στη βαθμολογία της UEFA. Στο γιορτινό «Σάντσεθ Πιθχουάν» η Σεβίλλη φιλοξενεί τη Σάλκε στη «μάχη» των δύο φαβορί, μετά το 0-0 στη Γερμανία. Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ είναι το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού χθες οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση μετά το 0-0 με τη Μίλαν στο «Καμπ Νου».

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΣΤΕΑΟΥΑ (22.00)

Με τον Μαρκ Βίντουκα στη σύνθεσή της θα προσπαθήσει η Μίντλεσμπρο να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Αυστραλός στράικερ έλειψε στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και η απουσία του έγινε αισθητή αφού η «Μπόρο» δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Στιβ ΜακΚλάρεν, πιστεύει ότι οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς όπως το χαρακτήρισε: «Οι παίκτες μου κι εγώ είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το καθοριστικό ματς και πραγματικά ανυπομονούμε να έρθει η ώρα του αγώνα. Είμαστε λίγο απογοητευμένοι από τον αποκλεισμό μας στο Κύπελλο Αγγλίας, αλλά ευτυχώς ο στόχος μας είναι το κύπελλο UEFA».

Η Μίντλεσμπρο θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Μαρκ Σβάρτσερ, που τραυματίστηκε την Κυριακή κόντρα στη Γουέστ Χαμ και τη θέση του θα πάρει ο Μπραντ Τζόουνς. Ωστόσο, οι επιστροφές των αμυντικών Ρίγκοτ και Σάουθγκεϊτ είναι δεδομένο πως προσφέρουν πολλές λύσεις στον Στιβ ΜακΚλάρεν.

Ο προπονητής της Στεάουα, Κόσμιν Ολαρόιου, δεν έκρυψε πως στόχος της ομάδας του είναι να σκοράρει καθώς ξέρει πως σε περίπτωση που επιδιώξει το 0-0, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι δυσάρεστα: «Πρέπει να σκοράρουμε τουλάχιστον μία φορά. Το να παίξουμε για την ισοπαλία θα είναι λάθος απέναντι σε μία ομάδα με τόσους πολλούς καλούς παίκτες. Όμως είναι η τελευταία τους ελπίδα να κερδίσουν κάτι, οπότε έχουν μεγαλύτερη πίεση».

Πάντως και για τη Στεάουα το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Άλλωστε, η ρουμανική ομάδα έχει την ευκαιρία να πάει σε ευρωπαϊκό τελικό για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από το 1989 (όταν είχε χάσει με 4-0 από τη Μίλαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών).

Απόντες από την αποψινή αναμέτρηση θα είναι οι μέσοι Νικόλιτα και Παράσιβ (τιμωρημένοι), αλλά έτοιμος να αγωνιστεί είναι ο επιθετικός Βίκτορας Ιάκομπ που τραυματίστηκε στα μέσα Μαρτίου και από τότε δεν έχει ξαναπάιξει σε αγώνα της ομάδας του.

Το ματς της Μίντλεσμπρο με τη Στεάουα έχει κι μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Ελλάδα για να παραμείνει στην όγδοη θέση της βαθμολογίας της UEFA, θα πρέπει η Στεάουα να αποκλειστεί ή να προκριθεί έχοντας χάσει τον αγώνα. Βέβαια στη δεύτερη περίπτωση οι Ρουμάνοι θα έχουν και τον τελικό μπροστά τους, ώστε να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται και να φτάσουν στην όγδοη θέση.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ.

ΣΕΒΙΛΛΗ-ΣΑΛΚΕ (22.30)

Το εορταστικό κλίμα στη Σεβίλλη κυριαρχεί αυτές τις μέρες, καθώς διοργανώνεται ένα ετήσιο φεστιβάλ με χορούς και εκδηλώσεις. Ο προπονητής της Σεβίλλης, Χουάντε Ράμος, θέλει αυτό το κλίμα να μεταφερθεί και στις κερκίδες του «Σάντσεθ Πιθχουάν» και το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία είναι βέβαιο πως επιτρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε, οι οπαδοί της ομάδας ελπίζουν ότι θα δουν το σύλλογο της Ανδαλουσίας να φτάνει σε ευρωπαϊκό τελικό τη σεζόν που συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής.

Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός φοβάται ότι αυτή η ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει και τους παίκτες του: «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το γενικότερο κλίμα ευφορίας. Είναι μία δύσκολη κατάσταση γιατί πρέπει να σκοράρουμε, χωρίς όμως να δεχθούμε γκολ. Δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και έχουμε πολύ δύσκολο έργο».

Η Σεβίλλη θα παραταχθεί χωρίς τους τιμωρημένους Κέπα Μπλάνκο και Χάβι Ναβάρο, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Κανουτέ και Ντραγκουτίνοβιτς. Έτοιμος μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού είναι ο υψηλόσωμος επιθετικός της ισπανικής ομάδας, Αρίζα Μακουκούλα.

Η ισοπαλία με τη Βέρντερ Βρέμης την Κυριακή περιόρισε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες της Σάλκε για να τερματίσει τρίτη στην Μπουντεσλίγκα και να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς, το ενδιαφέρον των ανθρώπων της γερμανικής ομάδας στρέφεται στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA.

Ο προπονητής της Σάλκε, Μίρκο Σλόμκα, επισήμανε ότι αν η ομάδα του κατακτήσει το τρόπαιο, τότε η χρονιά θα είναι σχετικά επιτυχημένη και οι παίκτες φαίνεται να συμφωνούν με αυτή την άποψη. Ο Κρίστιαν Πόουλσεν δήλωσε ότι η ομάδα του μπορεί να βρεθεί στον τελικό της 10ης Μαΐου: «Είναι σημαντικό να μη δέχεσαι γκολ στην έδρα σου και πλέον ακόμα και μία ισοπαλία με 1-1 μας βολεύει. Είμαστε ικανοί να σταθούμε στο ύψος μας στη Σεβίλλη και να περάσουμε στον τελικό».

Η γερμανική ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο αμυντικό, Μλάντεν Κρστάιτς, τον οποίο θα αντικαταστήσει πιθανότατα στην αρχική ενδεκάδα ο Ντάριο Ροντρίγκες. Ο Μίρκο Σλόμκα στον επιθετικό τομέα περιμένει πολλά από τον Έμπε Σαντ, ο οποίος θέλει να κλείσει την καριέρα του αγωνιζόμενος σε έναν ευρωπαϊκό τελικό: «Είναι η τελευταία μου ευκαιρία να πάρω έναν σημαντικό τίτλο. Ελπίζω όλοι στην ομάδα να έχουν τόσο μεγάλο κίνητρό όπως εγώ».

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ιταλός Μάσιμο Ντε Σάντις.

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube