Η γενέτειρα του ελληνικού χάντμπολ, το Αμύνταιο, θα φιλοξενήσει αυτό το σαββατοκύριακο το 8ο φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Ελλάδος των γυναικών. Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης είναι σαφώς η Αναγέννηση Αρτας, που θα διεκδικήσει το ένατο συνεχές τρόπαιο. Η «αυτοκράτειρα» του ελληνικού χάντμπολ τα τελευταία δέκα χρόνια ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με 18 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και, λίγο πριν μπει στη μάχη των πλέι οφ, φιλοδοξεί να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς. Μάχη για την πέμπτη θέση στους άνδρες.

Αντίπαλος της ομάδας του Μιχαϊλ Αξένοφ στον πρώτο ημιτελικό του Σαββάτου θα είναι η Νέα Ιωνία. Το νεανικό συγκρότημα της Σοφίας Ναϊσίδου έχει κάνει μία καλή χρονιά, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην τετράδα του πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου, όμως η αποστολή της απέναντι στην Αναγέννηση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές σε τελικούς της διοργάνωσης (1998 και 1999), με την ομάδα της Άρτας να αναδεικνύεται αμφότερες τις περιπτώσεις νικήτρια, όπως άλλωστε και στους ημιτελικούς του φάιναλ φορ το 2003 και το 2004. Στο φετινό πρωτάθλημα, οι «ασπρόμαυρες» σημείωσαν άνετες νίκες (43-28 και 32-18), ενώ θα αναμετρηθούν εκ νέου σε λίγες ημέρες, αυτήν τη φορά στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι, ο ΑΣΕ Ορμή είναι φαβορί απέναντι στον Αθηναϊκό. Η ομάδα της Πάτρας είναι η φιναλίστ των τριών προηγούμενων διοργανώσεων, με ισάριθμες ήττες από την Αναγέννηση Άρτας και ελπίζει να κάνει φέτος την υπέρβαση, αν και η αγωνιστική διαφορά της από τη μόνιμη πρωταθλήτρια Ελλάδας δείχνει φέτος μεγαλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές.
Για να φτάσει βέβαια ως εκεί, θα πρέπει πρώτα να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» του Αθηναϊκού. Οι «λαίδες» πάνε στην πόλη της Ημαθίας με αρκετά προβλήματα, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά των πλέι οφ, αλλά και η πρόθεση της διοίκησης να αναστείλει τη λειτουργία των τμημάτων χάντμπολ από την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχουν αφήσει τις πληγές χαραγμένες πάντως στις παίκτριες της Λίζας Πάνοβα. Ο Αθηναϊκός ήταν η τελευταία, ομάδα πλην της Αναγέννησης, που κατέκτησε το τρόπαιο, όταν νίκησε τις Αρτινές στον τελικό του 1997 και έχει σηκώσει συνολικά τρεις «κούπες», όμως αυτή θα είναι η παρθενική εμφάνισή του σε φάιναλ φορ. Σε ό,τι αφορά τις εφετινές αναμετρήσεις με τον ΑΣΕ Ορμή, οι Πατρινές νίκησαν 24-22 στην Πάτρα, ενώ στο Βύρωνα το ματς έληξε ισόπαλο με 31-31.


Συνοπτικά tο πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:



ΣΑΒΒΑΤΟ


Ημιτελικοί

17:00: Αθηναϊκός-ΑΣΕ Ορμή (Αγγελίδης, Κατσάνος)

19:00: Νέα Ιωνία-Αναγέννηση Αρτας (Αναστασίου, Κιολέογλου)



ΚΥΡΙΑΚΗ


14.45: Τελικός (Τζαφερόπουλος, Μπέτμαν)


* Ο τελικός θα μεταδοθεί απευθείας από το TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


Η «μάχη» του Κιλκίς με τον ΠΑΟΚ για την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο, που είναι πιθανόν να οδηγήσει στο Τσάλεντζ Καπ της επόμενης περιόδου, είναι η μοναδική εκκρεμότητα για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Α1 χάντμπολ των ανδρών το Σάββατο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 30 βαθμούς και αμφότερες έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές, ο ΓΑΣ με τον Δούκα στην Αθήνα και ο «δικέφαλος» με τον Αθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ ευνοείται στην ισοβαθμία, όπερ σημαίνει πως το Κιλκίς χρειάζεται οπωσδήποτε θετικό αποτέλεσμα στο "Δαίς" για να ελπίζει. Ο Δούκας έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου εδώ και καιρό, όμως θα ήθελε να σημειώσει τη 18η νίκη του.


Συνοπτικά το πρόγραμμα:



Δαίς 16:00 ΑΣΕ Δούκα-ΓΑΣ Κιλκίς (TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)

Πανελληνίου 17:00 Πανελλήνιος-ΧΑΝΘ

Φιλίππειο 18:00 Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ

Βύρωνα 18:30 Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Άργους 19:00 Διομήδης Άργους-ΓΣ Κορωπίου

Ιωνικού 19:00 Ιωνικός Ν.Φ.-ΒΑΟ

Καλαμαριάς 19:30 Απόλλων Καλαμαριάς-Βριλήσσια


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες) :

ΑΣΕ Δούκα 47

Αθηναϊκός 42

Φίλιππος Βέροιας 39

Πανελλήνιος 36
--------------------------
ΠΑΟΚ 30

ΓΑΣ Κιλκίς 30

ΑΕΚ 21

Βριλήσσια 20

Διομήδης Αργους 18

Ιωνικός Ν.Φ. 16

ΧΑΝΘ 15

Απόλλων Καλαμαριάς 15
--------------------------
ΓΣ Κορωπίου 12

ΒΑΟ 9


Τα ζευγάρια των πλέι-οφ (3, 6 και 10 Μαϊου):


ΑΣΕ Δούκα-Πανελλήνιος

Αθηναϊκός-Φίλιππος Βέροιας


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube