Η Ελλάδα θα ασκήσει παρέμβαση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υπέρ της προσφυγής για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τους κατοίκους του Διστόμου, σχετικά με την σφαγή από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Ιούνιο του 1944 ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Εντατικοποίηση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών, σε: ταμεία, νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες και όπου αλλού σχηματίζονται ουρές- ταλαιπωρίας, ζήτησε από τους υπουργούς ο Πρωθυπουργός.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε και το νομοσχέδιο για τις Αστικές Συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου. Προβλέπει την συγχώνευση όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε δύο φορείς. Κατά 30% αυξάνεται το εισιτήριο. Περίπου 1.300 εργαζόμενοι μετατάσσονται σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Μέχρι τις εννέα το βράδυ θα κινηθούν ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικός. 24ωρη απεργία αύριο σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ. Στάση εργασίας 12 με 4 το μεσημέρι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Ανάσα στην ευρωζώνη μετά την σημερινή επιτυχή έκδοση ομολόγων από την Πορτογαλία με επιτόκιο κάτω από το 7% και την απομάκρυνση των πιέσεων προς την χώρα για προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης.
Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν και τα Spreads των ελληνικών ομολόγων.

Αρνητικός στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης ο επίτροπος Όλι Ρεν.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων δίνουν συνδρομή στο Κομμουνιστικό Κόμμα, επανέλαβε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε «υποκριτική» την συζήτηση για τον εξαγνισμό του πολιτικού συστήματος.

Ελεύθερος -με τον ορισμό τακτικής δικάσιμου- αφέθηκε ο δήμαρχος της Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, που κατηγορείται για την υπόθεση του ανοίγματος στις μπάρες και της ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της εθνικής οδού.

Είτε θέλουν είτε όχι, όσοι μετανάστες δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις θα κληθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ξεκαθάρισε από την Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σχετικά με το θέμα με τις προσλήψεις των κληρικών.

Χρηματιστήριο! Στο συν 4,07% στις 15:25μμ. Στις 1.425 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά με σποραδικές βροχές αύριο Πέμπτη στην Αττική. Οι άνεμοι βόρειοι- βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έκρηξη στον Κολωνό: Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ειδοποίησε την Αστυνομία - Τραυματίστηκε και ο ίδιος

Κολωνός: Έκρηξη στην είσοδο πολυκατοικίας με 4 τραυματίες - Εξετάζεται το ενδεχόμενο παγίδας σε αστυνομικούς!

ΕΛΣΤΑΤ: Πλεόνασμα 4,9 δισ. ευρώ το 2025 – Στο 145,4% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος

Παιανία: Έκλεψαν 25 χιλιόμετρα καλωδίων αξίας 1 εκατ. ευρώ - 13 συλλήψεις

Τζάνειο: Σε κώμα 21χρονη από την Πάρο - Ερευνάται χρήση ναρκωτικών

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 3.500 τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων σε αγροτική έκταση - 3 συλλήψεις

Σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας: Ο μεγαλύτερος γνωστός ιστός αράχνης στον κόσμο – Πάνω από 111.000 αράχνες σε σπηλιά θείου

Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,2% η ΝΔ - Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν ΕΛΑΣ - ΠΑΣΟΚ

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις - Συγκέντρωση στις 12 στα Προπύλαια

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στο Δημόσιο - Τα αιτήματα των εργαζομένων