Μια καλή ευκαιρία για να δει τις δυνατότητες του Ηρακλή και να δοκιμάσει πρόσωπα και συστήματα, είναι το παιχνίδι του Σαββάτου (15/01, 17:00) με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον τεχνικό του «Γηραιού», Γιώργο Καλαφατάκη. Ο Έλληνας κόουτς γνωρίζει πως οι προτεραιότητες των δύο ομάδων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες για αυτό και ο συγκεκριμένος αγώνας δίνει τη δυνατότητα για πειραματισμούς ενόψει της έναρξης του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου.
«Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό θα είναι για εμάς μια ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε σε ανοδική πορεία, σαν ομάδα. Θα είναι μια ευκαιρία να τεστάρουμε πρόσωπα και πράγματα, να δεθούμε περισσότερο σαν σύνολο, να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά που δεν τον είχαν στους προηγούμενους αγώνες. Θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία έτσι ώστε να είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση ενόψει του β΄ γύρου όπου εκεί θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε νίκες», είπε ο 52χρονος προπονητής των «κυανόλευκων» και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση, το έδειξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εμείς έχουμε άλλους στόχους και προτεραιότητες, αλλά θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και θα το επιδιώξουμε όσο καλύτερα μπορούμε».
Ο 27χρονος σέντερ του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Φώτης Λαμπρόπουλος, ανέφερε από την πλευρά του: «Πάμε για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως όλοι γνωρίζουν ότι είναι αυτά κόντρα στον Ολυμπιακό για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, και ειδικότερα μέσα στην έδρα του. Είναι όμως ένας αγώνας που θα μας βοηθήσει να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μια τόσο ισχυρή και πλήρη ομάδα. Για εμάς θα είναι και μια ευκαιρία να δείξουμε ότι έχουμε βελτιωθεί στο παιχνίδι και ότι στο β΄ γύρο θα έχουμε μια καλύτερη ‘εικόνα’, που θέλουμε να συνοδευθεί και από τα ανάλογα νικηφόρα αποτελέσματα».
* Αγωνιστικά, στην Αθήνα έφτασε την Παρασκευή ο Τζέιμς Πίτερς. Ο Αμερικανός θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή του "Γηραιού", αλλά είναι λογικό πως δεν θα βρίσκεται στη 12άδα της ομάδας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.