Το όνομα της είναι Μίτζι, ζει στη Γερμανία και χάρη στο τεχνητό της πόδι μπορεί να απολαμβάνει τις βόλτες της σαν ένα φυσιολογικό σκυλί.

Η Μίτζι που είναι τριών ετών θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο σκυλί παγκοσμίως που υπεβλήθη σε τέτοιου είδους επέμβαση έπειτα από τον ακρωτηριασμό της, όταν τραυματίστηκε από άλογο.

Όπως δήλωσε ο κτηνίατρος που πραγματοποίησε την επέμβαση, οι επιλογές ήταν τρείς, να συνεχίσει να ζει με τρία πόδια, να της κάνουν ευθανασία ή να της προσφέρουν μια ευκαιρία να περπατήσει ξανά, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με τον Νοελ Φιτζπάτρικ ο κίνδυνος αποτυχίας της επέμβασης ήταν μεγάλος, καθώς υπήρχε περίπτωση το τεχνητό άκρο να σπάσει με την πρώτη κίνηση της Μίτζι.

Ωστόσο, ενσωματώθηκε επιτυχώς στο σώμα της και μάλιστα οι κινήσεις που κάνει είναι απολύτως φυσικές. Το τεχνητό άκρο ενσωματώθηκε στην άκρη μιας ράβδου από τιτάνιο την οποία τοποθέτησε στο εσωτερικό του ποδιού της.

Το νέο πόδι της Μίτζι σχεδιάστηκε μέσω υπολογιστή σύμφωνα με τους διασκελισμούς της, ώστε να μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να ξεκολλήσει.

Η τεχνολογία που εφαρμόζεται στους ανθρώπους σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιτρέπει στο δέρμα να ενσωματώνεται πλήρως στο τεχνητό άκρο εμποδίζοντας οποιαδήποτε μόλυνση.

Με τον ίδιο τρόπο κατασκευάστηκε και το τεχνητό άκρο γυναίκας που είχε χάσει το χέρι της στους βομβαρδισμούς του Λονδίνου το 2005.

Πηγή: www.newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο Γερμανός που τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο αναψυχής στη Χαλκιδική

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Εκκένωση κοινοτήτων κοντά στη Μαδρίτη

Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

Θεσσαλονίκη: Έκρυβαν κάνναβη στα κεραμίδια δημοτικού σχολείου – Στις ανακριτικές αρχές 16χρονος και 20χρονη

Μπλακ άουτ σε περιοχές της Αθήνας: Προβλήματα σε Κυψέλη, Εξάρχεια, Κολωνάκι και Γκύζη

Έμπολα: Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τους 1.000, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ανεξαρτητοποιείται από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σωκράτης Φάμελλος

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κράνα Μυλοποτάμου στα Ζωνιανά Ρεθύμνου

Πειραιάς: Συναγερμός για πιθανή διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων – Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Πού θα φθάσει 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες