Απόλυτα ικανοποιημένος στον Ίκαρο Καλλιθέας νιώθει ο Ντίον Τόμπσον, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο της βράβευσής του για τον πολυτιμότερο παίκτη της 13ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Ο Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως το πρωτάθλημά μας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι νεοφώτιστοι θα καταφέρουν στο τέλος να πετύχουν την παραμονή.

Αρκετά ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την ελληνική Α1, ο Τόμπσον, ενώ αναφέρθηκε και στη συλλογή εμπειριών που αποκομίζει από τα παιχνίδια με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η ανάδειξη μου σε MVP της 13ης αγωνιστικής. Πριν υπογράψω στον Ίκαρο πήρα πληροφορίες από παίκτες που έχουν παίξει στην Α1, όπως ο Τζος Τσίλντρες και μου είπαν ότι πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό πρωτάθλημα. Μετά από ένα γύρο δράσης, μπορώ να το επιβεβαιώσω καθώς πρόκειται για μια λίγκα στην οποία κάθε παιχνίδι έχει ενδιαφέρον. Ακόμα και από τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλη κατηγορία, μπορείς να κερδίσεις πολλά, παίζοντας απέναντι σε αντιπάλους κορυφαίου επιπέδου».

Ο 22χρονος φόργουρντ φάνηκε δικαιωμένος με την απόφασή του να συνεχίσει στον Ίκαρο, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του τεχνικού επιτελείου: «Όταν υπέγραψα στον Ίκαρο είχα δηλώσει πως έκανα τη καλύτερη δυνατή επιλογή. Θα επιμείνω σε αυτή τη δήλωσή μου. Είμαι σε μια σπουδαία ομάδα, σε μια καταπληκτική πόλη σαν την Αθήνα και σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Μαθαίνω πολλά από τους συμπαίκτες μου και από τον προπονητή, ο οποίος μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο κάνουν εξαιρετική δουλειά. Εγώ θεωρώ ότι μπορώ να γίνω ακόμα καλύτερος, καθώς υπάρχουν πράγματα που μπορώ να βελτιώσω στο παιχνίδι μου».

Πρωταρχικός στόχος του Ίκαρου είναι φυσικά η παραμονή, ωστόσο για το μέχρι που μπορεί να φτάσουν τη φετινή χρονιά οι νεοφώτιστοι, απάντησε: «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει! Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο, με εξαίρεση βέβαια τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε ιδανικά με μια σπουδαία επικράτηση επί του Άρη και ο απολογισμός των έξι νικών είναι πάρα πολύ καλός. Ο στόχος μας είναι η παραμονή και είμαστε κοντά στο να τον πετύχουμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί ο πρόεδρος και η υπόλοιπη διοίκηση έχουν φροντίσει να ασχολούμαστε μόνο με το μπάσκετ, με συνέπεια οι συνθήκες να είναι ιδανικές για μας».

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Προπονητής Ρουμανίας: «Τεράστια νίκη για το ρουμανικό μπάσκετ, κλειδί το ότι μείναμε μέσα στο ματς»

Ειλικρινής ο Χαραλαμπόπουλος: «Εξαφανιστήκαμε από το γήπεδο, χάσαμε δίκαια με τον τρόπο που παίξαμε στο τέλος»

Λαρεντζάκης: «Χαλαρώσαμε μετά το +14, να αντιδράσουμε την Κυριακή»

Τα highlights της απρόσμενης ήττας της Εθνικής από τη Ρουμανία

Σπανούλης: «Αισθάνομαι ντροπή μετά από αυτό το παιχνίδι - Σταματήσαμε να παίζουμε μπάσκετ στο +14»!

Η Εθνική έμπλεξε στη Ρουμανία και δυσκολεύει τη συνέχεια στα προκριματικά - Η βαθμολογία και το σύστημα διεξαγωγής

Έβγαλε τα μάτια της στη Ρουμανία η Εθνική και έκανε τη ζωή της δύσκολη!

«Καυτός» στο πρώτο ημίχρονο για την Εθνική στη Ρουμανία ο Λαρεντζάκης!

Λεκ: «Ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στην Ελλάδα - Αυτονόητη επιλογή για μένα ο Ηρακλής»

Ντιμιτρίεβιτς: «Βασικός λόγος που υπέγραψα στον Άρη ο Σπανούλης - Θα ζήσουμε σπουδαίες στιγμές»