Ο Πετρ Τσεχ διαψεύδει τα σχόλια που γράφτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του και σε μια εφημερίδα της Τσεχίας ,και σύμφωνα με τα οποία ο διαιτητής του αγώνα με την Άρσεναλ Γκράχαμ Πολ εξαπάτησε τους παίκτες της Τσέλσυ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας είναι εξοργισμένος με τη μετάφραση στα αγγλικά των δηλώσεων του,εξ’αιτίας των οποίων κλήθηκε σε απολογία από την Ομοσπονδία, και επιμένει ότι ποτέ δεν κατηγόρησε τον Πολ. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι η αναφορά του πως ο διεθνής Άγγλος διαιτητής είναι οπαδός της Άρσεναλ ήταν χιουμοριστική.
Η έρευνα της Ομοσπονδίας έχει ως στόχο να εξακριβώσει τι ακριβώς είπε ο Τσεχ στα μέσα της πατρίδας του.
Ο διεθνής Τσέχος μίλησε στους δημοσιογράφους της πατρίδας του με αφορμή το αμφισβητούμενο γκολ του Τιερύ Ανρύ στο κυριακάτικο 2-2 του Χάϊμπουρι. Ο διαιτητής Γκράχαμ Πολ βρέθηκε στο στόχαστρο των παικτών της Τσέλσυ και του προπονητή Χοσέ Μουρίνιο γιατί επέτρεψε να εκτελεστεί το φάουλ προτού σφυρίξει. Ο Τσεχ φέρεται να δήλωσε ότι ο διαιτητής είχε διαβεβαιώσει τους συμπαίκτες του,μεταξύ των οποίων και ο Γκούντγιονσεν,πως θα σφυρίξει προτού εκτελεστεί το επίμαχο φάουλ.
Η Τσέλσυ παρουσίασε τη δική της μετάφραση των δηλώσεων του Τσεχ και ισχυρίστηκε πως αποδεικνύουν την αθωοτητά του.Οι υπεύθυνοι της κατηγόρησαν τα αγγλικά ΜΜΕ πως «μετέφρασαν άσχημα και διαστρέβλωσαν τα λόγια του».
Επιμέλεια:Παναγιώτης Χαμαργιάς