Σε ποινές κάθειρξης από 4 έως 35 χρόνια καταδικάστηκαν οι 14 οπαδοί της Παρτιζάν που είναι υπεύθυνοι για τον άγριο ξυλοδαρμό και το θάνατο φίλου της Τουλούζ τον Σεπτέμβριο του 2009, σε παιχνίδι των δύο ομάδων για το Europa League. Παρά την καταδίκη όμως, η υπόθεση δεν έχει κλείσει, αφού οι δύο βασικοί υπαίτιοι διαφεύγουν ακόμη της σύλληψης.

Συγκεκριμένα, οι Τζόρτζε Πρέλιτς και Ντέγιαν Πουζίγκασα καταδικάστηκαν ερήμην σε 35 και 32 χρόνια, αντίστοιχα. Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, τριακονταετή κάθειρξη επιβλήθηκε στους Ιβάν Γκρκόβιτς και Λιούμπομιρ Μάρκοβιτς, ενώ άλλα δέκα άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 14 χρόνια.

Οι Σέρβοι χούλιγκαν ξυλοκόπησαν με μπαστούνια, ρόπαλα και σιδερόβεργες τον άτυχο Μπρις Τατόν, ο οποίος ξεψύχησε σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, αφού έδωσε μάχη επί 12 μέρες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης δεκάδες οπαδοί της Παρτιζάν βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους ομοϊδεάτες τους και χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια.

Ο θάνατος του Τατόν αποτελεί ένα μόνο κρίκο στη μακρά αλυσίδα φαινομένων βίας που ταλανίζουν το σερβικό ποδόσφαιρο, με ομάδες οπαδικών «στρατών» που ξεπήδησαν μετά τον πόλεμο που οδήγησε στο διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πούλησε 19χρονο εξτρέμ στην Άστον Βίλα για 10 εκατ. ευρώ η Γκρέμιο!

Απίθανο: Οπαδός του Κονγκό έκατσε ακίνητος σαν άγαλμα σε όλο το ματς με την Μποτσουάνα - Ο λόγος πίσω απ' αυτό

Νοσηλεύεται στη Βραζιλία με καρδιακό πρόβλημα ο Ρομπέρτο Κάρλος

«Κανένα ενδιαφέρον της Κοπεγχάγης για Λιούμπιτσιτς»

Επίδειξη δύναμης και πρωτιά για τη Σενεγάλη - Στους «16» και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με το Μπενίν

Έμεινε εκτός αποστολής στο ματς της Νιγηρίας λόγω προβλήματος στον μηρό ο Ντέσερς

Τα βάζει και… κατά λάθος: Σκόραρε με την πλάτη και έφτασε τα 957 γκολ ο Κριστιάνο!

Στους «16» ως πρώτη με τριάρα η Νιγηρία του βασικού Ονιεμάετσι - Το «Χ» βόλεψε Τυνησία και Τανζανία για την πρόκριση!

Επιστροφή στις ρίζες για τον Ζιλ Κουντέ: Έπαιξε ποδόσφαιρο σε χωμάτινο γήπεδο με παιδιά στο Μπενίν!

Ύμνοι Ντελ Μπόσκε για Μέσι: «Είδα Πελέ και Μαραντόνα, όμως αυτός είναι ο σπουδαιότερος-Τον ήθελα στην Ισπανία, αλλά…»