Δεν σχολιάστηκε θετικά από τον Τύπο στην Αγγλία η ύπαρξη συμφωνητικού που δίνει στον Ίαν Χόλογουεϊ ποσοστό από κάθε πώληση παίκτη που έχει προπονήσει στην Μπλάκπουλ! Ο ίδιος όμως τονίζει ότι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το υπέρογκο ποσό που κοστολογεί τον Τσάρλι Άνταμ και εξηγεί την κατάσταση.
Αρχικά ο Χόλογουεϊ εξηγεί το λόγο που δημιουργήθηκε το εν λόγω συμφωνητικό, που όπως τονίζεται πάντως στη ''Sun'' δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετο στην αγγλική ποδοσφαιρική νομοθεσία: «Ανταμείβομαι για κάθε πώληση παίκτη που έχω προπονήσει. Ο πρόεδρος είδε την ικανότητα που έχω στο να βρίσκω παίκτες, να τους βελτιώνω και να τους πουλάω και θέλησε να επενδύσει σε αυτό στη Μπλάκπουλ.
Τόνισε άμεσα όμως ότι δεν έχει να κάνει με την περίπτωση του Άνταμ, η ιστορία των ποσοστών αφού πρώτο στόχος είναι η σωτηρία της Μπλάκπουλ: «Δεν έχει σχέση όμως αυτό στο ότι κοστολογώ ακριβά τον Άνταμ. Άλλωστε το μπόνους που θα πάρω αν κρατήσω το σύλλογο στην Πρέμιερ Λιγκ ξεπερνάει κατά πολύ όλα τα άλλα. Ο Τσάρλι Άνταμ αν μείνει στην ομάδα θα μας βοηθήσει στο στόχο της παραμονής», τονίζει ο Χόλογουεϊ και επιμένει κατηγορηματικά:
«Αν κάποιος υπονοεί ότι το κάνω επειδή στοχεύω στο 20-30% από την πώληση του παίκτη τότε κάνει μεγάλο λάθος. Είναι ανοησίες αυτά. Έφερα ένα απογοητευμένο παιδί από τη Ρέιντζερς και σε 1,5 χρόνο μας πήγε από τη 16η θέση της Τσάμπιονσιπ στη 12η θέση της Πρέμιερ Λιγκ».
Άκης Βαΐου