Λίγο ήθελε να χάσει δικό της ματς η Μπαρτσελόνα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 68-67 της Ολίμπια μέσα στη Λιουμπλιάνα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των «16» της Ευρωλίγκας και έκαναν το «2 στα δύο» στον έκτο όμιλο, «καθαρίζοντας», κατά μεγάλο ποσοστό, την πρωτιά στο γκρουπ. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Σλοβενίας έμειναν στη νίκη της πρεμιέρας μέσα στη Ρώμη.

Πάντως, οι «μπλαουγκράνα» χρειάστηκε να επιστρατεύσουν την κλάση του Ναβάρο στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού κατάφεραν να χάσουν το +10 του ημιχρόνου και βρέθηκαν να χάνουν και με -2 στη λήξη του τριαντάλεπτου. Έτσι, ο «λα μπόμπα» πήρε την κατάσταση στα χέρια του, σημειώνοντας το καλάθι που έδωσε τη νίκη στους Καταλανούς, με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να βλέπουν τον Γκρέγκορι να αστοχεί στο τελευταίο σουτ των κυπελλούχων Ευρώπης του 1994.

Ο Ναβάρο σημείωσε 27 πόντους, έχοντας τη συμπαράσταση του Λόρμπεκ, που σημείωσε 12 πόντους. Από τους γηπεδούχους, ξεχώρισαν οι Γκρέγκορι και Σερμαντίνι με 14 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 11-19, 26-36, 54-52, 67-68

ΟΛΙΜΠΙΑ: Ίλιέφσκι 8, Γκρέγκορι 14, Γιαγκόντνικ 12, Σερμαντίνι 14, Πίνκνεϊ 5, Μάρκοτα 10, Οζμπολτ 4

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ρούμπιο 6, Ναβάρο 27, Πέροβιτς 5, Βάσκεθ 2, Λόρμπεκ 12, Αντερσον 5, Γκριμάου 11


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πασκούαλ: «Η άμυνά μας να ξεκινάει από την επίθεση - Η Μονακό έχει μεγάλη ποιότητα και παίκτες δύσκολα αντιμετωπίσιμους»

Μαρκοϊσβίλι: «Νέα μέρα, νέο παιχνίδι, νέα ευκαιρία - Θα είναι δύσκολο, να εστιάσουμε στον εαυτό μας»

Χόρτον-Τάκερ: «Οι παίκτες στην Ευρώπη μιλάνε πολύ, είναι πιο ξεροκέφαλοι - Εγώ δεν είμαι από αυτούς τους τύπους»

Με πιθανές ενισχύσεις στον «τελικό» η Μονακό: Προπονήθηκαν Νέντοβιτς και Ταρπέι, αλλά παραμένουν αμφίβολοι

Αναγκαστική μετακόμιση για τη Χάποελ Τελ Αβίβ - Αλλάζει έδρα για τα playoffs λόγω κακού προγραμματισμού

«Τα καλύτερα είναι μπροστά»: Η αποθέωση της Euroleague σε Αταμάν και η απάντηση του Παναθηναϊκού!

Με τους 8.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας τα ματς της Ρεάλ με τη Χάποελ

Μπόλντγουιν για το βραβείο του Ντιαλό: «Δηλαδή η καλύτερη άμυνα δεν έχει τον αμυντικό της χρονιάς;»

Το logo του Final Four 2026 στην Αθήνα: Παράδοση, δύναμη και… ελληνική ψυχή

«Υπάρχουν οι αριθμοί»: Έβαλε τα… γέλια για το γεγονός ότι δεν πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού ο Ταβάρες