Με την Έβερτον να είναι καλύτερη στην αναμέτρηση και να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 75΄με τον Καλού το γκολ του Σαχά (62΄) και να στείλει το παιχνίδι σε επαναληπτικό στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Εκεί θα ξεκαθαρίσει οριστικά και η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο αγώνας

Α΄ Ημίχρονο

Φοβισμένα μπήκαν στον αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθώντας να δώσουν έμφαση στην άμυνά τους. Οι μάχες στο χώρο του κέντρου ήταν δυνατές όπως και οι… παραλίγο ευκαιρίες.

Πραγματικοί κίνδυνοι όμως δεν δημιουργήθηκαν με την κατοχή μπάλας να κυμαίνεται σχεδόν την περισσότερη ώρα στο 50-50. Οι ασίστ και στις δύο περιοχές δεν έβρισκαν στόχο με τους Ανελκά και Ρόντγουελ να έχουν σπαταλήσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία εκατέρωθεν.

Η Έβερτον ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση ασκώντας περισσότερη πίεση με την Τσέλσι να ανεβαίνει κυρίως μετά το 25’ και να ισορροπεί το ματς. Καμία από τις δύο ομάδες. όμως δεν κατάφερε να κυριαρχήσει της άλλης. με το 0-0 να έρχεται αναπόφευκτα στο ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον ξεκίνησε και πάλι καλύτερα όπως στο πρώτο. Κόλεμαν και Σαχά ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πρωταγωνίστησαν. Στο 52’ ο Κόλεμαν έκλεψε την μπάλα από τον Τέρι και δημιούργησε μία καλή ευκαιρία την οποία προσπάθησε να τελειώσει ο Σαχά με ένα ακροβατικό χτύπημα, το οποίο έσωσε ο Ραμίρες.

Στο 55’ ο Φελαϊνί με κεφαλιά και στο 60’ και πάλι ο Κόλεμαν άγχωσαν την άμυνα των «μπλε» και στο 62’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Σαχά ξέφυγε από τον Τέρι και με μία δυνατή κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ.

Στη συνέχεια η Τσέλσι ανοίχτηκε για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως παραλίγο να βρεθεί πίσω με δύο γκολ διαφορά όταν στο 74΄ κατάφερε οριακά να αποσοβήσει τις δύο προσπάθειες του Κόλεμαν, πρώτα με υπερένταση του Τσεχ και έπειτα με απίθανο τάκλιν του Εσιέν.

Τα «ζαχαρωτά» κέρδισαν το κόρνερ όμως από αυτό το κόρνερ η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει από το πουθενά στο 75’, όταν ο Καλού βρέθηκε σε καλή θέση, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε δυνατά.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα με τους δύο αντιπάλους να μη θέλουν να ρισκάρουν και να προετοιμάζονται ήδη ψυχολογικά για τον επαναληπτικό πλέον αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».


Συνθέσεις Ομάδων

Έβερτον: Χάουαρντ, Νέβιλ, Χάιτινχα, Ντιστέν, Μπέινς, Κόλεμαν, Αρτέτα, Φελαϊνί, Ρόντγουελ, Μπιλιαλεντίνοφ, Σάχα

Τσέλσι: Τσεχ, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Εσιέν, Μαλουντά, Ντρογκμπά, Ανελκά


Άκης Βαΐου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Άρσεναλ: Πρωταθλήτρια… στις μέρες κορυφής, αλλά χωρίς τίτλο – Η Σίτι ξαναμπαίνει δυνατά

«Φωτιά» στην κορυφή: Τα παιχνίδια των Σίτι και Άρσεναλ στην τελική ευθεία για τον τίτλο!

Η Άρσεναλ βάρεσε… κανόνι, ο Χάαλαντ έφερε τη Σίτι σε απόσταση βολής από την κορυφή!

Έβαψε κόκκινο το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με ήρωα Φαν Ντάικ στο 100' η Λίβερπουλ, ανατροπή παραμονής για τη Νότιγχαμ

Οι ενδεκάδες στο ντέρμπι τίτλου της Premier League ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ

Οπαδοί της Σίτι πικάρουν την Άρσεναλ, πουλώντας μπουκάλια νερού με το έμβλημά της!

Σκόραρε στο τελευταίο του Merseyside Derby και ισοφάρισε ρεκόρ του Τζέραρντ ο Σαλάχ

Γκουαρδιόλα: «Αν χάσουμε, θα προσευχηθώ να ηττηθεί η Άρσεναλ στα ματς που απομένουν αλλά αυτό δεν θα συμβεί»

Ρατσιστική επίθεση στον Ντάνσο μετά το λάθος του στο 2-2 με την Μπράιτον

Επέστρεψε στην Championship η Κάρντιφ με γκολ… τερματοφύλακα στο 96’