Το χορό των παρουσιάσεων άνοιξε η Ferrari την Παρασκευή στο Μαρανέλο, εντυπωσιάζοντας με την F150. Ωστόσο, μακριά από τα φώτα οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ασφάλεια των πιλότων, δεδομένου των πολλών κουμπιών πάνω στο τιμόνι.

Δεν είναι πρώτη φορά που τίθεται το εν λόγω ζήτημα, αφού και στο περσινό πρωτάθλημα οι πιλότοι είχαν αρκετές ρυθμίσεις πάνω στο τιμόνι, που έπρεπε να επιλέξουν μόνοι τους.

«Έχουμε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο. Σκεφτόμαστε αν οι πιλότοι μπορούν να διαχειρίζονται τόσες ρυθμίσεις, όταν κινούνται σε τόσο υψηλές ταχύτητες», ήταν τα λόγια του τεχνικού διευθυντή της Ferrari, Άλντο Κόστα.

Την άποψη του για το συγκεκριμένο θέμα εξέφρασε και ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τόνισε πως όλες αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές για τους πιλότους, ιδιαίτερα όταν δεν τρέχουν σε ιδανικές συνθήκες,

«Η μόνη δυσκολία είναι με τα κουμπιά στο τιμόνι, πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να συνεχίζεις να οδηγείς το αυτοκίνητο», ανέφερε ο Ισπανός πιλότος.

Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι βαθμολογίες σε πιλότους και κατασκευαστές μετά το Grand Prix του Μονακό

Θριαμβευτής και στο επεισοδιακό Grand Prix του Μονακό ο Αντονέλι, πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη του!

Φιάσκο στο Μονακό: Δύο πανομοιότυπα ατυχήματα αποκάλυψαν πρόβλημα στην άσφαλτο

Τράκαρε και ο Λεκλέρ και τα έβαλε με τους συνεργάτες του: «Γιατί μπήκα στο pit-stop;» - Κόκκινη σημαία στο Μονακό!

Σοκ και με Νόρις, αποσύρθηκε μετά τον Φερστάπεν στο Grand Prix του Μονακό!

Τεράστιο απρόοπτο με Φερστάπεν: Βγήκε νοκ-άουτ από την εκκίνηση στο Μονακό και φώναζε έξαλλος στους συνεργάτες του!

Αντετοκούνμπο και Αντονέλι παρέα στο Grand Prix του Μονακό (pics)

Πήρε την pole position στις συναρπαστικές κατατακτήριες του Μονακό ο Αντονέλι!

Υπέγραψε διετή επέκταση με τη Ferrari ο Λεκλέρ

Η συγκλονιστική διάσωση του Σουμάχερ: Ο πιλότος αποκαλύπτει για πρώτη φορά όσα έγιναν στο ατύχημα του 2013