Σε απεργιακό κλοιό και αύριο η χώρα, με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τον τομέα Υγείας να αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν εξαγγείλει για αύριο, Τρίτη, 24ωρη απεργία, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία, οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, με 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη, 2 και 3 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Ήδη, η ΑΜΕΛ έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στο Μετρό. Η σχετική απόφαση αναμένεται μέχρι τις 19:00.

Κλειστά τα φαρμακεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής όπου και θα αποφασιστεί εάν θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

Με προσωπικό ασφαλείας τα ιατρεία του ΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από αύριο και για τουλάχιστον 48 ώρες τα ιατρεία του ΙΚΑ καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τις αλλαγές στο σύστημα υγείας.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τρίτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι έχουν κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί. Στις 10:00 προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

48ωρη απεργία των εργαζομένων στην ΟΣΥΠΑ

Στην κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου, προχώρησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας έτσι στη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία της 27ης Ιανουαρίου.

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η Διοίκηση της ΥΠΑ, το Υπουργείο μας και η Δικαιοσύνη, θα καταλάβουν ότι και εμείς, όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες εργαζόμενοι έχουμε δικαίωμα να αγωνιστούμε για τη δουλειά μας και το μέλλον της οικογένειας και των παιδιών μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολλανδία: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην πόλη Νούνσπετ – Τουλάχιστον εννέα τραυματίες

Τραμπ: Τρία μεγάλα αεροπλανοφόρα και 25 νέα ισχυρά θωρηκτά στα σχέδια των ΗΠΑ

Ηλεκτρικός: Ένα άτομο έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια - Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

«Ελπίζουμε ότι ο συνασπισμός μας δεν θα δοκιμαστεί»: Τα μηνύματα Μητσοτάκη - Νετανιάχου - Χριστοδουλίδη

Οι αγρότες έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη – Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση και για ΙΧ

Ανοίγουν τα σεντούκια - Χίλια ευρώ για μια χρυσή λίρα

Παπαστεργίου: Πότε θα σταλούν τα «ραβασάκια» για τις παραβάσεις που «έπιασαν» οι ΑΙ κάμερες

Κόντρα Γεωργιάδη-Δούκα στον ΣΚΑΪ: «Απαράδεκτο το rave party πάνω στην εκκλησία» - «Όταν τσικνίζουμε, είναι εντάξει;»

ΑΑΔΕ: Λουκέτο 48 ωρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στον Κεραμεικό

700.000 ευρώ για ένα δίσκο των Beatles – Βινύλια που πωλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές