Κανονικά θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Τότεναμ για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Premiership παρά το γεγονός πως επτά ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων υπέστησαν τα ξημερώματα τροφική δηλητηρίαση με συνέπεια να μην είναι σε θέση να αγωνιστούν.
Η Τότεναμ κατέθεσε αίτημα αναβολής του αγώνα, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε μετά από επίσκεψη εκπροσώπων της Premier League στο ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η αποστολή για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Σε περίπτωση αναβολής θα έπρεπε να αναβληθεί και η αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Γουίγκαν που διεξάγεται την ίδια ώρα (17:00) και είναι το τελευταίο παιχνίδι της Άρσεναλ στο «Χάιμπουρι» (από την επόμενη περίοδο οι «κανονιέρηδες» θα αγωνίζονται στο «Emirates Stadium»). Επιπροσθέτως δεν υπήρχαν διαθέσιμες ημερομηνίες, μιας και το επόμενο Σάββατο η Γουέστ Χαμ αντιμετωπίζει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας τη Λίβερπουλ.
Η αναμέτρηση είναι καθοριστική για τους «πετεινούς», που σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ακολούθως θα πρέπει να εύχονται να μην επικρατήσει η Άρσεναλ της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, προκειμένου να πάρουν εκείνοι το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο της χώρας για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των παικτών που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, η Τότεναμ αντιμετωπίζει ήδη αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης για τον αγώνα είχαν ήδη τεθεί οι Τζίνας και Κινγκ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη ήταν η συμμετοχή των Κιν, Μίντο, Σταλτέρι και Κάρικ, όλων βασικών στελεχών της ομάδας του Λονδίνου.