Παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος θα φωνάξει ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο Μεσσήνιος άσος προπονήθηκε κανονικά τη Δευτέρα θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Πίστη για επιστροφή στην Αθήνα με το τρόπαιο στους «κιτρινόμαυρους», που που βρίσκονται από το απόγευμα στο Ηράκλειο.
Έτοιμος ο Λυμπερόπουλος
Το ιατρικό θαύμα συντελέστηκε. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος και της ΑΕΚ για τον τελικό του Κυπέλλου της προσεχούς Τετάρτης. Ο Μεσσήνιος επιθετικός, λιγότερο από μια εβδομάδα μετά το κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού, προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα τη Δευτέρα και έδειξε πανέτοιμος για τον μεγάλο αγώνα. Ο «Λύμπε» συμμετείχε μάλιστα και στο προπονητικό διπλό που διεξήχθη με τη συμμετοχή τριών ομάδων και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις δείχνοντας να μην αντιμετωπίζει καμία ενόχληση στο τραύμα του. Ο πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» θα συνεχίσει να προπονείται με περίδεση του δαχτύλου του και παυσίπονα (ή ένεση) για να μην αισθάνεται πόνο και θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στην ενδεκάδα των «κιτρινόμαυρων» την Τετάρτη. Ο 30χρονος άσος δεν θέλει με κανέναν τρόπο να απουσιάσει από τον αγώνα, μιας και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του! Χωρίς προβλήματα προπονήθηκε και ο Λουέι Τσάνκο, που την Κυριακή ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης για προληπτικούς λόγους.
Η επί αθηναϊκού εδάφους προετοιμασία της ΑΕΚ για τον τελικό ολοκληρώθηκε, ενώ από το απόγευμα, στις 19:30, η αποστολή (στην οποία συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην του Νίκολα Μάλμπασα που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο Βέλγιο) βρίσκεται στην Κρήτη, όπου έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από 500 περίπου φίλους της ομάδας. Ο Ντέμης Νικολαΐδης θα διαμείνει στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα, κάτι που δεν συνηθίζει. Η προετοιμασία της ΑΕΚ ολοκληρώνεται το πρωί της Τρίτης με προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας (11:00), ενώ στις 18:30 της ίδιας ημέρας ο Φερνάντο Σάντος και ο Κώστας Κατσουράνης θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου, στην κοινή Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων.
Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο Φερνάντο Σάντος εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Πάντως όλα συνηγορούν στο ότι αν υπάρξει αλλαγή, αυτή θα είναι για την αντικατάσταση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Σε ό,τι αφορά στις άλλες θέσεις, αυτές θα καλυφθούν από τους Σορεντίνο, Γεωργέα, Τζιωρτζιόπουλο, Τσιρίλο, Αλεξόπουλο, Κατσουράνη, Έμερσον, Ίβιτς, Λάκη και Σέζαρ. Αν ο Λυμπερόπουλος δεν καταφέρει να αγωνιστεί από την αρχή (η παρουσία του στον πάγκο θεωρείται δεδομένη), τη θέση στην κορυφή της επίθεσης διεκδικούν οι Σοάρες και Καπετάνος.
*Με γλυκά κατέφτασε στην προπόνηση της Κυριακής στους Θρακομακεδόνες ο Βλάνταν Ίβιτς, καθώς γιόρταζε τα 29α γενέθλιά του.
Παρών και ο Γκέραρντ
Ο τελικός της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο προσφέρει στον Ευγένιο Γκέραρντ τη δυνατότητα να βρεθεί στην αγαπημένη του πόλη, το Ηράκλειο. Ο Ολλανδός σκάουτερ της «Ένωσης» ανέβαλε το ταξίδι του στο Λουξεμβούργο
για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων κάτω των 17 ετών διότι, όπως λέει, «εκεί βρίσκονται καμιά 50αριά σκάουτερ όλων των μεγάλων ομάδων. Από τη Μίλαν μέχρι τη Μάντσεστερ. Εμείς πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά τους, αφού δεν μπορούμε να τους συναγωνιστούμε». Ο «Γκεραρντάκης» εξακολουθεί να αναζητά ταλέντα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Το Σάββατο παρακολούθησε τον 18χρονο φορ Φουκαράκη στο ματς Χερσόνησος – Αλμυρός, όπου ο νεαρός άσος πέτυχε τέσσερα γκολ.
Μόνο δύο ενδιαφερόμενοι
Μόλις δύο είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι που ζήτησαν τα στοιχεία του διαγωνισμού που προκήρυξε η ερασιτεχνική για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για την κατασκευαστική J&P Αβαξ και την τεχνική εταιρεία «Demand» του Δημήτρη Ανδριόπουλου, που έκανε τη μελέτη για το Καραϊσκάκη και ανέλαβε τη μελέτη και για το νέο γήπεδο της Λάρισας.
Κρέικ: «Να το πάρουμε»
Μπορεί να αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο Μίχελ Κρέικ εξακολουθεί να είναι συναισθηματικά δεμένος με την «Ένωση». Ο Ολλανδός άσος, που προ μηνών αποχώρησε από την ενεργό δράση και ανέλαβε προπονητής της ομάδας κάτω των 16 ετών του Αγιαξ βρέθηκε στην Αθήνα το τελευταίο διήμερο για ένα τουρνουά. Ο ίδιος ήλπιζε πως θα παρακολουθήσει έστω και τηλεοπτικά τον τελικό του Κυπέλλου, ωστόσο η μετάθεση του αγώνα από το Σάββατο την Τετάρτη δεν του το επιτρέπει, μιας και πρέπει να επιστρέψει στο Άμστερνταμ. «Ήξερα ότι ο τελικός θα γινόταν στις 6 Μαΐου και είχα χαρεί γιατί μπορεί και να τον έβλεπα από κοντά ή έστω από κάποια τηλεόραση, μαζί με φίλους της ΑΕΚ. Πάντως, το θέμα είναι να πάρουμε το Κύπελλο. Είναι ένα παιχνίδι και η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να κερδίσει τον Ολυμπιακό», δήλωσε στη Sportday ο παλαίμαχος-πλέον-αμυντικός και προσέθεσε: «Μαθαίνω τα νέα της ΑΕΚ. Ευτυχώς έχω διατηρήσει επαφές με την Ελλάδα και με την ΑΕΚ. Μαθαίνω τα πάντα. Χαίρομαι πολύ στις επιτυχίες της». Όσο για τη νέα του καριέρα, είπε: «Είναι διαφορετικό πράγμα να είσαι προπονητής από το να είσαι ποδοσφαιριστής. Μου αρέσει που έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι με παιδιά, να τους μαθαίνω τα μυστικά της μπάλας και να τα διαπαιδαγωγώ εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων».