Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel εμπλέκει τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε υπόθεση ύποπτων διαδρομών 55 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως μίζες για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων τύπου «214» τα οποία αγοράστηκαν την περίοδο 2002-2004.

Όπως υποστηρίζει το Der Spiegel, η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την πορεία των 55 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την κατασκευαστική εταιρεία HDW, που ναυπηγεί υποβρύχια στο Κιέλο της Γερμανίας αλλά και τη θυγατρική της Ferostahl.

Σύμφωνα με την έρευνα της γερμανικής Δικαιοσύνης οι δύο εταιρείες είχαν σχηματίσει μια ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση Ελλήνων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία στοιχεία για την εμπλοκή Άκη Τζοχατζόπουλου φέρεται να έχουν καταθέσει υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, ενώ το δημοσίευμα αναφέρεται σε εμπλοκή και της Μαργαρίτας Μαθιοπούλο, πρώην συμβούλου γερμανικής εταιρειών εξοπλισμού.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πέθανε ο Αλκιβιάδης Χήτος, ένας από τους ιδρυτές της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Ιράν: Έξι νεκροί στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων τριών ετών

Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από πυροβολισμό στην Πρέβεζα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Κραν Μοντανά: Στους 47 οι νεκροί – Αγνοούνται 16 Ιταλοί

Τροχαίο με 2 τραυματίες στην Αθηνών-Λαμίας: Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62