Με ταχείς ρυθμούς αυξάνονται οι καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Οι περισσότερες από αυτές τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν στη γραμμή Safeline του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου αφορούν ρατσιστικά φαινόμενα και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα, οι μισές από αυτές σχετίζονται με το facebook. Και όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ανοιχτής γραμμής Safeline, Μελτίνη Χριστοδουλάκη, το 2010 οι καταγγελίες ανήλθαν σε 4.204 έναντι μόλις 1.778 το 2009, καταγράφοντας αύξηση 136,44%.

Σε ό,τι αφορά πάντως τις επιμέρους κατηγορίες, στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι καταγγελίες για ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο με ποσοστό 25% ενώ ακολούθησε η παραβίαση προσωπικών δεδομένων με 21%.

Οι καταγγελίες για οικονομικές απάτες στο Διαδίκτυο ανήλθαν στο 14% και ακολούθησαν η ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία (spam) με 12%, η εξύβριση με 10%, η παιδική πορνογραφία και η παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών με 6%. Πάντως, μία στις δύο καταγγελίες αφορούσε παράνομο περιεχόμενο σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: www.newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube