Ο Σον Ράιτ-Φίλιπς ήταν χθες σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Το όνομά του δεν υπήρχε ούτε στη λίστα με τους 23 παίκτες της εθνικής Αγγλίας που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία, αλλά ούτε και σε αυτή των πέντε συμπληρωματικών παικτών που θα κληθούν να καλύψουν οποιοδήποτε κενό προκύψει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο θετός πατέρας του 24χρονου άσου της Τσέλσι, Ίαν Ράιτ, δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του γι΄αυτή την εξέλιξη και τα έβαλε με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον.

«Για πέντε χρόνια ο Έρικσον ήταν ο πιο προσεκτικός και συντηρητικός προπονητής στην ιστορία. Τώρα, στο τέλος της καριέρας του στην εθνική Αγγλίας, μετατράπηκε σε τζογαδόρο του Λας Βέγκας. Έχω λάβει μηνύματα από πολύ κόσμο που απογοητεύθηκε μετά την ανακοίνωση των ονομάτων και δεν περιμένει πλέον με ανυπομονησία το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άφησε το γιο μου έξω επειδή δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια με την Τσέλσι αυτή τη χρονιά και πήρε στην αποστολή τον Ουόλκοτ που δεν έχει παίξει ούτε σε έναν αγώνα της Πρέμιερσιπ», δήλωσε ο παλαίμαχος άσος της Άρσεναλ, ο οποίος δεν μπορούσε να «χωνέψει» τις επιλογές του Σουηδού τεχνικού των «λιονταριών».

«Είμαι εκτός εαυτού και το ίδιο ισχύει και για τον Σον. Όλη τη σεζόν του έλεγα ότι το Μουντιάλ θα ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να διαψέυσει πολλούς ανθρώπους», πρόσθεσε ο 43χρονος Ράιτ για τον γιο του, ο οποίος δέχθηκε αρκετά σκληρή κριτική φέτος για τις μέτριες εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ.

Επιμέλεια: Αποστόλης Κοτρότσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube