Μέτρα και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στον Μάρτιο ο Πρωθυπουργός. Τα σχετικά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Βουλή υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στις προτάσεις που τέθηκαν -και στις οποίες αναμένεται να έχουν ενεργό δράση τα υπουργεία και ο Δήμος Αθηναίων- περιλαμβάνονται οικονομικά κίνητρα για την αναβάθμιση περιοχών του ιστορικού κέντρου, αλλά και τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων των αστέγων, των εξαρτημένων ατόμων με την ενεργητικότερη δραστηριοποίηση του ΟΚΑΝΑ και παρεμβάσεις με κινητές μονάδες υγείας.

Στην σύσκεψη τονίστηκε και πάλι η ανάγκη μείωσης του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση των αδειών παραμονής των μεταναστών στη χώρα, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε την εντατικοποίηση των σχετικών διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας. Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, οι υφυπουργοί Εργασίας και Υγείας και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μαίρη Μαλιώρη.

Στο μεταξύ, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των 247 παράνομων μεταναστών που συνεχίζουν για 18η ημέρα την απεργία πείνας, στο νεοκλασικό της οδού Πατησίων ζήτησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πορεία συμπαράστασης το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube