Η κλάση των παικτών και η καρδιά της πρωταθλήτριας Ευρώπης «γύρισαν» την κατάσταση για την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ρόμα. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν με 74-65 των πρωταθλητών Ευρώπης του 1984 μέσα στην «αιώνια πόλη», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου της Ευρωλίγκας και σημείωσαν τα απόλυτο στο γκρουπ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης. Αντίθετα, οι Ιταλοί γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Οι παίκτες του Πιέρο Μπούκι κατάφεραν να βρίσκονται μπροστά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως στην τέταρτη περίοδο ένα επιμέρους σκορ 28-14 των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ τους έδωσε ένα προβάδισμα που έφτασε μέχρι το +10 και τους χάρισε το ροζ φύλλο. Κορυφαίοι των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν οι Ναβάρο με 19 και Αντερσον με 15 πόντους, ενώ από τους «τζιαλορόσι» ξεχώρισε ο Ντατόμε με 15 πόντους.


Τα δεκάλεπτα: 14-14, 27-25, 51-46, 65-74

ΡΟΜΑ: Τζίγκλι 4, Σμιθ 6, Ουάσιγκτον 6, Κροσαριόλ 7, Ντατόμε 15, Τζέροβιτς 5, Γκόρντιτς 12, Ντάσιτς 10

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σάντα 2, Ρούμπιο 9, Λάκοβιτς 7, Ναβάρο 19, Πέροβιτς 5, Βάσκεθ 2, Ν' Ντονγκ 9, Λόρμπεκ 6, Αντερσον 15


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πασκούαλ: «Η άμυνά μας να ξεκινάει από την επίθεση - Η Μονακό έχει μεγάλη ποιότητα και παίκτες δύσκολα αντιμετωπίσιμους»

Μαρκοϊσβίλι: «Νέα μέρα, νέο παιχνίδι, νέα ευκαιρία - Θα είναι δύσκολο, να εστιάσουμε στον εαυτό μας»

Χόρτον-Τάκερ: «Οι παίκτες στην Ευρώπη μιλάνε πολύ, είναι πιο ξεροκέφαλοι - Εγώ δεν είμαι από αυτούς τους τύπους»

Με πιθανές ενισχύσεις στον «τελικό» η Μονακό: Προπονήθηκαν Νέντοβιτς και Ταρπέι, αλλά παραμένουν αμφίβολοι

Αναγκαστική μετακόμιση για τη Χάποελ Τελ Αβίβ - Αλλάζει έδρα για τα playoffs λόγω κακού προγραμματισμού

«Τα καλύτερα είναι μπροστά»: Η αποθέωση της Euroleague σε Αταμάν και η απάντηση του Παναθηναϊκού!

Με τους 8.000 κατόχους εισιτηρίων διαρκείας τα ματς της Ρεάλ με τη Χάποελ

Μπόλντγουιν για το βραβείο του Ντιαλό: «Δηλαδή η καλύτερη άμυνα δεν έχει τον αμυντικό της χρονιάς;»

Το logo του Final Four 2026 στην Αθήνα: Παράδοση, δύναμη και… ελληνική ψυχή

«Υπάρχουν οι αριθμοί»: Έβαλε τα… γέλια για το γεγονός ότι δεν πήρε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού ο Ταβάρες