Την ευχή, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την 25η Μαρτίου, στις Βρυξέλλες, να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την Ελλάδας, εξέφρασε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, φέρεται απογοητευμένος από τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στη Γερμανία και τη Φιλανδία.
Αιτία η άρνηση του Ελσίνκι, αλλά, κυρίως, του Βερολίνου να συναινέσουν στο σχέδιο της Αθήνας για επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του χρέους.

Χαρακτηριστική της διάθεσης του πρωθυπουργού να μπορούσε να θεωρηθεί η δήλωση που έκανε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής : «Η Ελλάδα, είπε ο Γ. Παπανδρέου, θα βασιστεί στις δικές της δυνάμεις και δυνατότητες».

Αποτέλεσμα του αδιεξόδου είναι φουντώσουν και πάλι τα σενάρια για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών την Άνοιξη.

Πείνα διαρκείας!

Νέα μέτρα – σοκ για την Ελλάδα, τουλάχιστον 24 δις ευρώ, έως το 2015, επιτάσσει το λεγόμενο «Μνημόνιο νούμερο τέσσερα». Νέο «τσεκούρι» εν όψει σε : μισθούς, συντάξεις και περίθαλψη.

Νέες αυξήσεις αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες στις τιμές των υγρών καυσίμων και των εισιτηρίων και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Ανοίγει, επίσης, ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών σε κρατικές επιχειρήσεις.
Νέο «ψαλίδι» ακόμη και κατάργηση σε δεκάδες φοροαπαλλαγές, ενώ «λουκέτο» μπαίνει και σε άλλους σχεδόν ανενεργούς, δημόσιους φορείς.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube