Την αυστηροποίηση των ποινών και την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας. Παράλληλα εξήγγειλε τη χρησιμοποίηση πέντε διαιτητών στο θεσμό του Κυπέλλου από την επόμενη σεζόν. Αιχμές για τη Σούπερ Λίγκα. «Πρέπει να επανεξετάσει πώς λειτουργεί», ανέφερε. «Δεν είναι τιμωρός η UEFA», τόνισε για τη φημολογούμενη παρέμβαση Πλατινί.

Εξερχόμενος από το ΔΣ της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ανέφερε: «Σήμερα συνήλθε το ΔΣ της ΕΠΟ για όλα τα φαινόμενα της βίας. Οι πρώτες αποφάσεις που πήραμε είναι πως ενδεχομένως πρέπει να αυστηροποιηθούν ορισμένα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα. Θα απαγορεύσουμε τη χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Θέλουμε τη βοήθεια της Πολιτείας σε αυτά», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρότασή μου ήταν να κωδικοποιηθεί η αθλητική νομοθεσία με απλό τρόπο, να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων και να διασφαλιστεί το ενιαίο των κρίσεων. Αν αυτό απαιτεί κατάργηση πειθαρχικών επιτροπών, μπορούμε να το κάνουμε ακόμη κι αυτό. Έχουμε πρόθεση να κάνουμε ορισμένα πράγματα. Έχουν γίνει πολλά βήματα. Τα εμπόδια για μένα δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ, βρίσκονται αλλού».

Παράλληλα αποκάλυψε πως «… είμαστε υπέρ και συζητήσαμε πιλοτικά του χρόνου να εφαρμόσουμε το σύστημα των πέντε διαιτητών στο θεσμό του Κυπέλλου από την επόμενη σεζόν. Θα δούμε από ποια φάση θα γίνει αυτό».

Παράλληλα επιβεβαίωσε πως… άναψαν τα αίματα στη διάρκεια του ΔΣ. «Υπήρξαν κάποιες αντεγκλήσεις, αλλά νομίζω πως στο τέλος έφυγαν όλοι ήρεμοι», ενώ άφησε αιχμές για τη λειτουργία της Σούπερ Λίγκας. «Η Σούπερ Λίγκα πρέπει να επανεξετάσει πώς λειτουργεί», ανέφερε αφήνοντας να εννοηθεί πως μακροπρόθεσμα μπορεί να τεθεί ζήτημα εποπτείας της ΕΠΟ στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Τέλος, αναφορικά με τη φημολογούμενη παρέμβαση του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είπε: «Ο κύριος Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής των ελληνικών θεμάτων. Ό,τι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από το εξωτερικό, λόγω της εμπειρίας αυτών των ανθρώπων θα τη λάβουμε. Δεν είναι τιμωρός κανένας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Ο Νίκολιτς έχει διλήμματα για την αριστερή πλευρά και τον παρτενέρ του Βάργκα, ενόψει Παναθηναϊκού»

Γρηγορίου: «Αυτοσκοπός για τον Άρη η 5η θέση, τη θέλουμε για πολλούς και διάφορους λόγους»

Δεσύλλας: «Η σκέψη του Μπενίτεθ για την άμυνα και η πνευματική ετοιμότητα του Παναθηναϊκού»

Τσανάκας: «Πιθανότατα η 11άδα της Λεωφόρου και στην Τούμπα – Ίσως αλλαγή στα χαφ»

Τσορμπατζόγλου: «Έχει κλονιστεί το γόητρο του ΠΑΟΚ με όλα όσα έχουν συμβεί μέσα στη σεζόν»

Προχωρά το πρότζεκτ του νέου προπονητικού του ΠΑΟΚ: «Να ξεκινήσουν οι εργασίες μέσα στο 2026»

Παναιτωλικός: Χωρίς τον Ουνάι Γκαρσία θα υποδεχθούν την Κηφισιά οι Αγρινιώτες

ΑΕΛ Novibet: Με Μασόν και Σαγάλ στις Σέρρες, εκτός ο Κακουτά

Ατρόμητος: Χωρίς Γιουμπιτάνα και Μανσούρ στην Τρίπολη

Δεν άντεξε με 10 παίκτες η Κ17 του Παναθηναϊκού και λύγισε με ανατροπή από τη Χόνβεντ