Απ’ το καλό στο καλύτερο οδεύει η κατάσταση της υγείας του Γουέιν Ρούνεϊ, σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής Αγγλίας. Απ’ την άλλη όμως το ιατρικό τιμ της Μάντσεστερ είναι αυτό που έχει αναλάβει αποκλειστικά την διαδικασία μέχρι να αποθεραπευτεί πλήρως ο Άγγλος διεθνής. Ο Ρούνεϊ, ο οποίος χθες εθεάθη να κάνει ποδήλατο, στο πλαίσιο του προγράμματος αποθεραπείας του, θα μπορούσε άθελά του να δημιουργήσει διαφωνία ανάμεσα στην Αγγλική Ομοσπονδία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Γι’ αυτό το λόγο ο γιατρός της εθνικής της χώρας του, Λιφ Σουόρντ, επισήμανε πως η κατάσταση της υγείας του Άγγλου επιθετικού οδεύει μεν προς το καλύτερο, αλλά φρόντισε με τη δήλωσή του να μην δημιουργήσει κάποια παρεξήγηση ανάμεσα στην αγγλική εθνική ομάδα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος τόνισε: «Δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί έχουμε αποφασίσει πως με την αποθεραπεία του ασχολείται μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορώ να επιβεβαιώσω απλώς πως κάνουν μία εξαιρετική δουλειά. Η πρόοδος του Ρούνεϊ είναι ενθαρρυντική».
Ο Ρούνεϊ έχει υποστεί διπλό κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού, στην ήττα της ομάδας του με 3-0 απ’ την πρωταθλήτρια Τσέλσι. Ο Έρικσον συμπεριέλαβε στην αποστολή των «λιονταριών» τον 20χρονο επιθετικό για το Μουντιάλ της Γερμανίας, καθώς οι γιατροί είναι πεπεισμένοι πως θα είναι έτοιμος τουλάχιστον για να παίξει απ’ τη 2η φάση του θεσμού και μετά.
Επιμέλεια: Αριστοτέλης Μπίφσας