Η στιγμή που ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία παραδίδει στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (μέσω του προέδρου της ΕΠΑΕ) το τρόπαιο του πρωταθλητή, αποτελεί και την κορύφωση μιας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς για τον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Ο «Τζόλε», μετά από… παράκληση 33.000 φιλάθλων, σήκωσε την «κούπα» στον ουρανό του Πειραιά και έβαλε έτσι την τελευταία «πινελιά» στην φιέστα των «ερυθρολεύκων». Λίγο νωρίτερα, ο Ντιέγκο, ο οποίος έκλεψε την παράσταση, ανταποκρινόμενος στην ευχή του Σωκράτη Κόκκαλη «…και του χρόνου», δήλωσε σε… σχεδόν άπταιστα ελληνικά: «Afto einai swsto…».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αδιάφορου αγώνα με τον Ιωνικό, άρχισε ουσιαστικά το κυρίως πιάτο της φιέστας για τον εορτασμό του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ του Ολυμπιακού. Το μενού αρχικά περιελάμβανε… τραγούδι και χορό, με την νεαρή τραγουδίστρια Βανέσα Αδαμοπούλου να ξεσηκώνει τα πλήθη με την... μισή ερυθρόλευκη φανέλα με το νούμερο επτά να αναγράφει το όνομά της και να τραγουδά με νόημα: «Έλα να απογειωθούμε». Φυσικά, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της. Εν συνεχεία, πάσα πήρε ο γνωστός για τα άκρως «ερυθρόλευκα» συναισθήματά του, ηθοποιός και παρουσιαστής, Σπύρος Παπαδόπουλος. Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, με συνοδεία παιδιών ανέβηκε πρώτος στο pontium που είχε στηθεί σε «χρόνο μηδέν» στο κέντρο του γηπέδου, προκειμένου έτσι να αρχίσει να καλεί κοντά του έναν-έναν τους συντελεστές της φετινής πορείας του Ολυμπιακού. Πρώτοι ανέβηκαν στην μίνι-εξέδρα οι παίκτες της ομάδας, καλούμενοι βάσει του αριθμού της φανέλας τους. Αν και δεν είναι είδηση, η «ερυθρόλευκη» εξέδρα έδειξε για ακόμη μια φορά την αγάπη της στον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος άκουσε το γνωστό σύνθημα «Νέρι, Νέρι… Νέρι». Χαμός έγινε φυσικά και κατά την είσοδο του Ριβάλντο στον αγωνιστικό χώρο, με το «Ρίμποοοοο, Ρίμποοοοο…» να δονεί την ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στους… Μιχαλάκη και Αντωνάκη οι οποίοι επίσης αποθεώθηκαν. Μια από τα ίδια και για τον αρχηγό Πρέντραγκ Τζόρζεβιτς, που μπήκε στο γήπεδο τελευταίος από τους παίκτες. Ακολούθησε ο μετρημένος και κομψός Τροντ Σόλιντ που καταχειροκροτήθηκε, ενώ αμέσως μετά το χορτάρι του «Καραϊσκάκη» πάτησε ο μεγάλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Τελευταίος που ανέβηκε στο pontium, ήταν φυσικά ο Σωκράτης Κόκκαλης, φορώντας μάλιστα κασκόλ της ομάδας. Περιττό να αναφέρουμε το τι έγινε στις εξέδρες, με τους οπαδούς να τραγουδούν το σύνηθες πλέον «είναι τρελός ο πρόεδρος».

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση όλων, ο Σπύρος Παπαδόπουλος κάλεσε τον πρόεδρο του συλλόγου να κάνει μια δήλωση και εκείνος χωρίς πολλά λόγια αρκέστηκε στο να πει: «Ευχαριστώ όλους. Και του χρόνου…». Εν συνεχεία, ο «Ντιεγκίτο», αφού του απονεμήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και συγκεκριμένα από τον Σωκράτη Κόκκαλη, μετάλλιο και τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, φωτογραφήθηκε με τη νέα κάρτα μέλους του Ολυμπιακού. «Viva Grecia, viva Olympiacos», αναφώνησε ο Αργεντινός και πρόσθεσε σε σπαστά ελληνικά, ανταποκρινόμενος στην ευχή του προέδρου: «Afto einai swsto…». Αμέσως μετά, ήταν ο πρώτος που πήρε στα χέρια του την «κούπα» του πρωταθλήματος, την… πάσαρε στον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βασίλη Κοντοβαζαινίτη και αυτός με την σειρά του την παρέδωσε στα… συνηθισμένα χέρια του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» δεν άφησε τους φιλάθλους να περιμένουν και άλλο, σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Φαλήρου και μετά… καπνός! Βεγγαλικά, καπνογόνα και εκατοντάδες μπαλόνια «έβαψαν» την ατμόσφαιρα σε χρώμα κόκκινο-άσπρο, ενώ από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγονταν η διαχρονική και κλασική επιτυχία των Queen, «We Are the Champions».

Ακολουθούν κατά σειρά οι συντελεστές της φετινής επιτυχίας του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανέβηκαν ένας-ένας στην εξέδρα της απονομής:

Παντελής Καφές, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Βενετίδης, Μιχάλης Καψής, Ιεροκλής Στολτίδης, Νέρι Καστίγιο, Μίλος Μάριτς, Γιάννης Οκκάς, Ριβάλντο, Γκαμπριέλ Σούρερ, Γιάγια Τουρέ, Θανάσης Κωστούλας, Ντάνι, Ερόλ Μπουλούτ, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Σπύρος Βάλλας, Ζόρα Χοβανισιάν, Τάσος Πάντος, Γιώργος Ανατολάκης, 'Ερβιν Λέμενς, Κλεόπας Γιάννου, Γιαννούλης Φακίνος, Αρούνα Μπαμπανγκίντα, Αντώνης Νικοπολίδης, Τάσος Κυριάκος, Δημήτρης Μαυρογενίδης, Γρηγόρης Γεωργάτος, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Κρις φαν Πιουβέλντε, Τσέντομιρ Γιανέφσκι, Νίκος Καρύδας, Αλέκος Ράντος, Κούλης Δουρέκας, Γιώργος Ζιώγας, Δημοσθένης Αναστασάκης, Θοδωρής Μπαλλίδης, Αριστείδης Χειλιουδάκης, Παναγιώτης Μαρινάκης, Βαγγέλης Κανέλλος, Γιάννης Βουρλιώτης, Αντώνης Καραπιπέρης, Αντώνης Δρακόπουλος, Ανδρέας Νινιάδης, Σάββας Θεοδωρίδης, Τροντ Σόλιντ, Γιώργος Λούβαρης και Σωκράτης Κόκκαλης.

Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος, Πένυ Ροντογιάννη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube