Κι όμως…

Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν -ανά τακτά χρονικά διαστήματα- στα ελληνική γήπεδα, είχαν την… τιμή να ζήσουν και οι Άγγλοι φίλαθλοι και μάλιστα, σε αγώνα Νέων!

Στον χθεσινό προημιτελικό του Κυπέλλου (U-18), ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο Άνφιλντ, το… μενού περιελάμβανε τέσσερις αποβολές, τρεις συλλήψεις και εμετικά συνθήματα… εκ μέρους των οπαδών των φιλοξενούμενων, για τις τραγωδίες σε Χίλσμπορο και Χέιζελ!

Μπορεί, λοιπόν, στο πρόσφατο ντέρμπι μεταξύ των δύο «μεγάλων» ομάδων να μην είχαμε το παραμικρό -ως είθισται- το σκηνικό, ωστόσο, στον νοκ-άουτ αγώνα των… νεαρών των δύο ομάδων, την Κυριακή, ήταν τελείως διαφορετικό και άκρως… ελληνικό.

Ξεκινάμε πρώτα από την… ιστορία του αγώνα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 3-2 και πήραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά, μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, όμως, ουδείς είχε όρεξη να μιλήσει για μπάλα.

Ο λόγος; Οι τέσσερις κόκκινες κάρτες που βγήκαν από το τσεπάκι του διαιτητή, προκειμένου να επιβάλλει την τάξη, σε ένα πολύ επεισοδιακό παιχνίδι (έπεσε… πολύ ξύλο), αλλά -κυρίως- η απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας οπαδών των φιλοξενουμένων, που τραγουδούσαν εμετικά συνθήματα αναφορικά με την τραγωδία του Χίλσμπορο και του Χέιζελ!

Μάλιστα -κι εδώ έγκειται η διαφορά με μας…- έξι οπαδοί οδηγήθηκαν εκτός σταδίου(!) και τρεις συνελήφθησαν, επειδή βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης, ενώ η συνολική συμπεριφορά τους ήταν τέτοια, που προκάλεσε ακόμα και την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης της Γιουνάιτεντ, που υποσχέθηκε να πάρει σκληρά μέτρα σε περίπτωση που κάποιος αναγνωριστεί από τις κάμερες ασφαλείας!

«Το να φωνάζεις συνθήματα για τις τραγωδίες στο Χίλσμπορο και το Χέιζελ είναι απαράδεκτο. Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όποιον αποδειχτεί ότι είχε συμμετοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Γιουνάιτεντ, ενώ ο Τζον Όλντριτζ, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας της Λίβερπουλ το 1989, όπου, κατά τη διάρκεια ημιτελικού του Κυπέλλου, στο Χίλσμπορο, 96 φίλαθλοι έχασαν τη ζωής τους, δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει την… αηδία του γι' αυτό που έζησε στις εξέδρες του Άνφιλντ.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν σε αγώνα Νέων και δεν θέλω να το ξαναδώ ποτέ. Ήταν αηδιαστικό. Έχεις συνηθίσει πειράγματα των οπαδών της Γιουνάιτεντ όταν έρχονται στο Άνφιλντ, αλλά να ακούς τραγούδια για το Χέιζελ και το Χίλσμπορο είναι κάτι το τρομερό. Τα τραγούδια αυτά ήταν αρρωστημένα και εμετικά. Ήταν προφανές πως υπήρχε μία ομάδα ατόμων που είχε έρθει απλά για να προκαλέσει επεισόδια. Είναι κρίμα για τους φίλους της Γιουνάιτεντ που ήρθαν απλά να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου», είπε.



Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube