Την άποψη του για τον τρόπο που θα κριθεί το φετινό πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, εξέφρασε ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία τόνισε πως το πιο γρήγορο μονοθέσιο θα είναι αυτό που θα πάρει τον τίτλο, παρά τη στρατηγική των πιτ στοπ.

«Όπως συνηθίζεται στη Φόρμουλα 1 ο ταχύτερος, ή το πιο γρήγορο μονοθέσιο παίρνει τον τίτλο. Η στρατηγική είναι σημαντική, αλλά στους περισσότερους αγώνες θα κάνεις κάποιο λάθος, έτσι στο τέλος το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις ένα γρήγορο μονοθέσιο», ανέφερε ο Αλόνσο.

«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό το χρόνο, δεν είναι όπως πέρυσι. Μερικές φορές είναι καλύτερα να θυσιάσεις κάποιους γύρους που θα ξέρεις πως θα είσαι πιο αργός, για να κάνεις ένα πιτ στοπ λιγότερο. Θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι σε όλους τους αγώνες», συμπλήρωσε.

Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube