Περισσότερα από 15 χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο των Βρυξελλών, όπου αρχίζουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των 27 ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη διαδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα κατά του «Συμφώνου για το Ευρώ», αλλά και εναντίον της επέμβασης στη Λιβύη.
Οι συμμαχικές επιχειρήσεις με στόχο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του καθεστώτος Καντάφι, αλλά και η κρίση στην Πορτογαλία, θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Οι εργασίες που αρχίζουν το απόγευμα της Πέμπτης και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής, χαρακτηρίζονται ως «διπλό ευρωπαϊκό στοίχημα» από διπλωματικούς αναλυτές.
Με τον πρωθυπουργό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι θα συναντηθεί σήμερα, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Ανδρέας Μορφόπουλος