Τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα εκθείασε ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο FIFA.com. Ο χαφ της Νασιονάλ αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν επέλθει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ενώ παραδέχτηκε πως πλησιάσει η στιγμή που θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Οι ομάδες ενδιαφέρονται περισσότερο να μην δεχθούν γκολ σήμερα, παρά να έχουν μια επιθετική φιλοσοφία γύρω από ένα κλασικό πλέιμεϊκερ. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, αλλά όχι προς το καλύτερο. Οι παίκτες τρέχουν περισσότερο, αλλά παίζουν λιγότερο. Πλέον βγαίνουν στατιστικά και για τις αποστάσεις που τρέχει ο καθένας σε έναν αγώνα λες και είναι καλό» επεσήμανε αρχικά ο Αργεντινός μέσος στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Αναφερόμενος στην Μπαρτσελόνα πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο να είναι πως θα δώσεις την μπάλα σε έναν συμπαίκτη σου για να δημιουργήσεις ευκαιρία και αυτό δεν θα έπρεπε να αλλάξει ποτέ. Ευχαριστώ το Θεό που υπάρχει και η Μπαρτσελόνα. Αποδεικνύει ότι το ποδόσφαιρο είναι ακόμα ποδόσφαιρο και ότι αν παίζουν μαζί ταλαντούχοι παίκτες μπορούν να συμβούν εκπληκτικά πράγματα. Λατρεύω να την παρακολουθώ».

Ερωτηθείς για τον εαυτό του, αποκρίθηκε: «Ξέρω ότι πλησιάζει στο τέλος της η καριέρα μου. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Ιούνιο και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν έχω ακόμα όρεξη για προπονήσεις, ακόμα νιώθω την αδρεναλίνη μου να ανεβαίνει πριν από κάθε αναμέτρηση. Αυτό δεν έχει αλλάξει τα τελευταία δέκα χρόνια».

Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube