Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο παραμονής στον Παναθηναϊκό ο Τζιμπρίλ Σισέ. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της «L’ Equipe», που θα δημοσιευτεί ολόκληρη από το γαλλικό μέσο εντός της ημέρας, ο σούπερ σταρ των «πρασίνων» ερωτάται αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα από το Φεβρουάριο, όταν είχε δηλώσει πως θα αποχωρήσει από την Ελλάδα στο τέλος της σεζόν.

«Ναι και όχι. Αν έρθει μια καλή πρόταση θα την εξετάσω, αλλά αν δεν παρουσιαστεί κάτι εξαιρετικό...», απαντά με νόημα και προσθέτει. «Είπα κάποια πράγματα πάνω στα νεύρα μου. Δεν μετανιώνω για όσα είπα, αλλά από τότε έχω ηρεμήσει».

«Ζητάνε τρελά λεφτά»

Παράλογες χαρακτηρίζουν τις απαιτήσεις του μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναϊντία, από τον Παναθηναϊκό. Ο εκπρόσωπος του επιθετικού της ΑΕΚ, με δηλώσεις του στην Sportday, επιβεβαίωσε την επαφή που είχε με τους «πράσινους», οι οποίοι αναμένουν τις εξελίξεις στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να πράξουν ανάλογα. «Ανοιχτό» υποστηρίζουν στην Παιανία ότι παραμένει το θέμα του Τζαμέλ Αμπντούν.

Τις προθέσεις του Ίσμαελ Μπλάνκο, αλλά και το επίπεδο των διαπραγματεύσεών του με την ΑΕΚ θέλησαν να μάθουν στον Παναθηναϊκό από τον μάνατζερ του Αργεντινού επιθετικού, ωστόσο τους ήρθε ...κεραμίδα. Ο Οναϊντία ζητάει για τον πελάτη του τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1.2 εκατομμύρια ευρώ καθαρά, τη στιγμή που αμείβεται με 400.00 ευρώ ετησίως, ενώ η πρόταση που του έχει καταθέσει η «Ένωση» είναι για 620.000 ευρώ το χρόνο. Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» τονίζουν ότι πρόκειται για «τρελά λεφτά» αυτά που ζητάει η μεριά του παίκτη, ενώ πρόθεσή της είναι να καταθέσει πρόταση ύψους 750.000-800.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να γίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, όπου και θα ξεκαθαρίσει το αν θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το πόσο θα είναι αυτή, κάτι που συνδέεται άμεσα με το μπάτζετ που θα έχει στα χέρια της η διοίκηση για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Ο Οναϊντία επιβεβαίωσε τη συζήτηση που είχε με τον Δημήτρη Γόντικα, λέγοντας στην Sportday: «Με κάλεσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για να μάθει σε τί επίπεδο είναι οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ και να συζητήσουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις πιθανής συνεργασίας μας. Μου ανέφερε ένα Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, πιθανότατα στις 15 του μήνα και ότι ίσως μετά κάνει πρόταση. Δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει ότι θα καταθέσει προσφορά».

Αναφερόμενος στο αν θα παίξει ρόλο το τί θα γίνει με τον Τζιμπρίλ Σισέ, πρόσθεσε: «Τον (σ.σ. Μπλάνκο) τον θέλουν και η διοίκηση και ο προπονητής, ανεξάρτητα αν θα μείνει ή θα φύγει ο Σισέ».

Προσπάθειες για Μάτος και Αμπντούν

Τα «μυαλά» του Μαρσέλο Μάτος προσπαθούν να αλλάξουν στον Παναθηναϊκό ώστε να πειστεί ο παίκτης να επιστρέψει στην Ελλάδα για την επόμενη σεζόν. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει ζητήσει νέο τριετές συμβόλαιο για να αγωνιστεί και πάλι με τα «πράσινα», αλλιώς θέλει να παραμείνει στην πατρίδα του. Από την πλευρά του το «τριφύλλι» έχει τονίσει στον ποδοσφαιριστή, ότι για να μείνει στη Βραζιλία θα πρέπει να φέρει πρόταση αγοράς του, αλλιώς θα πρέπει να επιστρέψει. Άλλωστε τον 27χρονο χαφ υπολογίζει πολύ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού τον προορίζει για αντικαταστάτη του Ζιλμπέρτο Σίλβα στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι αφορά τον Τζαμέλ Αμπντούν, οι επαφές έχουν ήδη γίνει με την Καβάλα, με τον Αλγερινό μέσο να είναι θετικός να παίξει στον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει γνωστοποιήσει στους «πράσινους» και το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή. Επίσης στην Παιανία δεν συμμερίζονται τις φήμες που θέλουν τον χαφ της Καβάλας να έχει ήδη κλείσει στον Ολυμπιακό, ειδικά από τη στιγμή που προορίζεται και για βασικός στους «πράσινους», με τον Φερέιρα να μιλάει πολύ θετικά γι’ αυτόν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νικολακόπουλος: «Μπαίνει ο Μάης και ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός και στους δύο μεγάλους στόχους του»

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα απο δικά του λάθη - Ορατός ο κίνδυνος να γίνει καταστροφική η χρονιά»

Αποθέωση για το γκολ του Πινέδα στο Μεξικό: «Δεν είναι ο Μαραντόνα, δεν είναι ο Μέσι…»

Ανανέωσε με Λιάβα έως το 2026 ο Παναιτωλικός

Sabah: «Ετοιμάζει πρόταση για τον Λιβάκοβιτς ο Ολυμπιακός»

Οπαδοί της ΑΕΚ για υποστήριξη και στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Σαββόπουλος: «Φορμάρεται στο κατάλληλο σημείο ο Άρης - Έχει βρει το κουμπί του Παναθηναϊκού»

Σταματέλος: «Μπήκε στο… αεροπλάνο μετά το 3-0 ο Ολυμπιακός, αλλά είναι λογικό»

Αθανασίου: «Ο Τερίμ δεν βελτίωσε τον Παναθηναϊκό - Καταστροφική η απώλεια και του Κυπέλλου, πρέπει να γίνει αυτοκριτική»

Τσορμπατζόγλου: «Χθες αποδείχθηκε ότι δεν έχει… σβήσει ο ΠΑΟΚ»