Την πρόθεση να αποκτήσει το 50% των μετοχών της Μόναχο 1860, εξέφρασε ο Ιορδανός επιχειρηματίας, Χασάν Αμπντουλά Ισμαΐλ, μέσω της «Suddeutsche Zeitung».

Το κόστος για την κίνηση αυτή εκτιμάται κοντά στα 13 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απαιτούνται τη δεδομένη στιγμή, ώστε να γλιτώσει η γερμανική ομάδα από την χρεοκοπία.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία για να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Χασάν Αμπντουλά Ισμαΐλ. Μάλιστα, ο Ιορδανός επιχειρηματίας προτίθεται να καλύψει άμεσα το μισό χρέος της ομάδας του Μονάχου, που κοστολογείται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο περιμένει τις απαραίτητες εγγυήσεις. Στα σχέδιά του είναι να επενδύσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2014, ώστε να επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες.

Παναγιώτης Κεφαλάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube