Δύσκολα θα μπορεί κάποιος να ευχηθεί στον Γκράχαμ Αλεξάντερ της Μπέρνλι. Από εδώ και στο εξής. Τα τετριμμένα «να τα εκατοστίσεις» ή ακόμη και «να τα χιλιάσεις», ο αμυντικός της Μπέρνλι τα ακούει… βερεσέ, αφού στο παιχνίδι κόντρα στη Σούονσι πέρασε ως αλλαγή και συμπλήρωσε τα 1.000 επίσημα ματς, αριθμός ασύλληπτος ακόμη και για τερματοφύλακες.

Μάλιστα, ο 39χρονος Αλεξάντερ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής (και όχι γκολκίπερ) που φτάνει σε αυτό το νούμερο, μετά τον Τόνι Φορντ πριν από έναν αιώνα!

Ο Αλεξάντερ γεννήθηκε στο Κόβεντρι, αλλά αγωνίστηκε στην εθνική Σκωτίας, με την οποία είχε 40 συμμετοχές. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Σκάνθορπ το 1988 και στα 23 χρόνια που ακολούθησαν, έπαιξε μόνο από τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα τις Λούτον, την Πρέστον και την Μπέρνλι.

Το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών ανήκει στον Πίτερ Σίλτον (1.390 ματς!), ενώ τετραψήφιο νούμερο έχουν ακόμη οι επίσης τερματοφύλακες, Ρέι Κλέμενς και Ντέιβιντ Σίμαν.

Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube