Πανάξια νικητή και πρώτο στην κανονική περίοδο χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ εξήρε την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ.

«Πιστεύω πως κερδίσαμε δίκαια. Το ματς ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό του ΟΑΚΑ. Παίξαμε πιεστική άμυνα και αναγκάσαμε μία έμπειρη ομάδα να κάνει 23 λάθη. Σε κάθε δεκάλεπτο είχαμε ρυθμό, ελέγχαμε το παιχνίδι και αν δεν σταματούσαμε το δίδυμο Διαμαντίδη-Μπατίστ δύσκολα θα κερδίζαμε. Στο τέλος χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεχτήκαμε εύκολα καλάθια. Δεν είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση. Δεν υπήρχε λογική να σουτάρουμε 33 τρίποντα, αλλά πετύχαμε 11 από αυτά. Είχαμε καιρό να προετοιμαστούμε για το ματς, αλλά μας έλειπε ο Νεστέροβιτς και ο Σπανούλης ήταν έντεκα μέρες χωρίς προπόνηση ακολουθώντας ειδική θεραπευτική αγωγή. Πιστεύω πως δίκαια κατακτήσαμε την πρώτη θέση, αλλά συνεχίζουμε τη δουλειά. Έχουμε μία αγωνιστική ακόμη, έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου κι εύχομαι στον Παναθηναϊκό καλή επιτυχία στο Final 4», ανέφερε.

Όσο για το τι έγινε λάθος στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, είπε: «Ή έπρεπε να πάρουμε το ριμπάουντ ή να κάνουμε αμέσως φάουλ. Δεν αντιδράσαμε καθόλου όμως. Έπρεπε να αντιδράσουμε καλύτερα. Από όλα όμως μαθαίνεις κάτι. Θα τα δούμε όλα στις προπονήσεις».

Τέλος, αναφορικά με το κλίμα στο ΣΕΦ, τόνισε: «Οι φίλαθλοι ήταν πάρα πολύ καλοί. Δεν μπήκε ούτε ένα κέρμα στο γήπεδο και ελπίζω το επόμενο βήμα να είναι να έρθουν οι φίλαθλοι στο ίδιο γήπεδο. Μακάρι αυτό να γίνει σύντομα, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε εμείς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαρίστησε τον Γιαννακόπουλο ο Ερασιτέχνης: «Μεγάλη ενέργεια Παναθηναϊκής αλληλεγγύης - Ο σύλλογος είναι οικογένεια»

Ομπράντοβιτς: «Σήμαινε πολλά για εμένα ο Παύλος, ήταν δεύτερος πατέρας μου - Με τον Δημήτρη είμαστε στην ίδια γραμμή»

«Η άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Φρανσίσκο, αλλά και ο ΠΑΟΚ που δείχνει ότι… έρχεται»: Το σχόλιο των Ρομπόλη και Πετρίδη

Φρανσίσκο: «Νιώθω 1000% έτοιμος, πολύ καλή η συνεργασία με Ομπράντοβιτς - Ανυπομονώ να φωνάξω μαζί με τον κόσμο»

Μαντζούκας: «Βγάλαμε ενέργεια από την άμυνα, πήραμε αυτά που έπρεπε από το ματς»

Η βραδιά «πράσινης» ενότητας και οι... πύραυλοι του Ζοτς: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπουργκ

Άλλο επίπεδο ο Παναθηναϊκός, έκανε πλάκα στην Μπουργκ στη μεγάλη επιστροφή του Ομπράντοβιτς!

Το τρίποντο του 16χρονου Βαρβαρίτη και η καθολική αποθέωση από το κοινό του Παναθηναϊκού!

Το κοινό ποστάρισμα ΠΑΕ και ΚΑΕ με Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο: «United we stand»!

Σπανούλης: «Ικανοποιημένος με την σκληράδα και τον χαρακτήρα των παικτών μου»