Το έργο της Στόουκ στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι είναι δεδομένο ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο, μετά το 5-0 με το οποίο διέσυρε την Μπόλτον στο «Γουέμπλεϊ» στον δεύτερο ημιτελικό, παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση, δικαιούται να ελπίζει στην κούπα.

Έτσι, η Στόουκ πήρε από την Μπόλτον και μία... ρεβάνς για τον αποκλεισμό από την ίδια φάση του ίδιου θεσμού το 1958!

Στο ντέρμπι της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, Άρσεναλ και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο "Έμιρεϊτς" με ένα φινάλε πραγματικό θρίλερ.

Το ματς:

Η Στόουκ… άρπαξε από τον λαιμό την Μπόλτον και με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, είχε πάρει ήδη προβάδισμα στο σκορ, 3-0! Ο Εθέρινγκτον στο 11’, ο Χουτ στο 21’ και ο Τζόουνς στο 33’ έστειλαν τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Γιόσι Γιασκελάινεν, με τους "γουόντερερς" να μην ξέρουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Οι οπαδοί του συλλόγου… αποχωρούσαν από το γήπεδο πριν καν τη λήξη του πρώτου μέρους!

Το… πάρτι, συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο! Ο Γουόλτερς στο 68ο λεπτό έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το 4-0 και στο 81’, ολοκλήρωσε το σόου της ομάδας του Πιούλις, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Συνθέσεις:

Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Στέινσον, Ρόμπινσον, Κέιχιλ, Νάιτ, Μουάμπα (73΄ Μορένο), Πετρόφ (46΄ Μ. Ντέιβις), Λι, Ελμάντερ, Ντέιβις, Κλάσνιτς (46΄ Τέιλορ)

Στόουκ: Σόρενσεν, Χουτ, Σόουκρος, Ουίλκινσον, Γουέλαν, Γουίλσον, Πέναντ (78΄Γουάιτχεντ), Ντέλαπ, Εθέρινγκτον (78΄Παχ), Τζόουνς (84΄ Φούλερ), Ουόλτερς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube