Συνάντηση στην Ουάσιγκτον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον Ντομινίκ Στρος Καν. Στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών αμέσως μετά ξεκαθάρισε ότι καμία πλευρά (κυβέρνηση-ΔΝΤ) δεν συζητά αναδιάρθρωση του χρέους ή επιμήκυνση.

«Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει αλλαγές που μέχρι χθες ήταν αδιανόητες», υπογράμμισε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, τονίζοντας ότι κάποιες αλλαγές είναι άδικες και κάποιες δίκαιες.

Τα πυρά της αντιπολίτευσης εξακολουθεί να συγκεντρώνει η κυβέρνηση, στον απόηχο της ανακοίνωσης του νέου πακέτου μέτρων για την περίοδο έως το 2015. «Η πτώχευση της χώρας είναι δρομολογημένη», ανέφερε στην «Real News» η Αλέκα Παπαρήγα.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους με τους όρους των δανειστών διατύπωσε στον «Τύπο της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να συμβιβαστεί», υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην εκτίμηση ότι τα μέτρα δεν πείθουν την κοινωνία, προχώρησε η Δημοκρατική Αριστερά. «Μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση αρκεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα μέχρι κεραίας» υποστήριξε από τη μεριά του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς» τόνισε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με το ενδεχόμενο να περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων από τη Βουλή.



Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»

Από τον Μαρξ στο αβοκάντο: Η ταξική πάλη στο πιάτο μας

Συνελήφθη ξανά η 54χρονη που είχε πάνω από 200 ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες στην Θεσσαλονίκη

Καρκίνος παγκρέατος: Νέο φάρμακο διπλασίασε τη διάμεση επιβίωση - Πρόσβαση στην Ελλάδα

Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα στις ευρωπαϊκές πόλεις - Περίπου 50.000 νεκροί το καλοκαίρι του 2026