Ο κύκλος συζητήσεων και διεργασιών για τον σχεδιασμό του νέου πρωταθκήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών ξεκίνησε ουσιαστικά την Τρίτη, ύστερα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Ο πρόεδρος της Λίγκα, Βασίλης Οικονομίδης και τα υπόλοπια μέλη του πήραν κάποιες αποφάσεις για το μέλλον του αθλήματος και όλες αυτές θα τις συμπεριλάβουν στο φάκελο των προτάσεων που θα κατατεθούν από την ΕΟΚ στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα,

Για να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα μπάσκετ ΟΠΑΠ της Α1 κάθε ΚΑΕ υποχρεούται να καταθέσει ετήσιο προϋπολογισμό που θα υπερβαίνει τις 650.000 Ευρώ. Για τις νεοφώτιστες ομάδες το κατώτατο όριο έχει προσδιοριστεί στις 500.000 Ευρώ.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής μιας ΚΑΕ στο πρωτάθλημα μπάσκετ ΟΠΑΠ της Α1, για την κάλυψη της κενής θέσης θα ισχύσουν κριτήρια που θα θεσπιστούν από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και θα εγκριθούν στη αυνέχεια από την ΕΟΚ, με σημαντικότερο από αυτά την τελική βαθμολογία της Α2.

Θα ζητηθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, η ενεργοποίηση της Υπουργικής απόφασης που αφορά την δραστηριότητα των μάνατζερ του χώρου.

Η εκχώρηση των εσόδων των ΚΑΕ θα ισχύει αποκλειστικά και μόνο για ανελαστικές δαπάνες (παίκτες, δημόσιο κ.λ.π.).

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Καράσκο: «Στις αρχές της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό δεν επιτρέπεται»

Ντόρσεϊ: «Νιώθω ότι δικαιώνομαι για την σκληρή δουλειά που κάνω, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Α1: Συνέτριψε τον Πανσερραϊκό και έκλεισε το 2025 στην κορυφή ο Παναθηναϊκός