Την τυφλή και βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία μετά το θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων στη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων, καταδίκασε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ και κάλεσε τις συριακές αρχές να σταματήσουν τη χρήση βίας.

«Η Γαλλία καταδικάζει την ακραία βία που χρησιμοποιείται από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και η οποία προκάλεσε το θάνατο πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν στις ειρηνικές διαδηλώσεις της 22ας Απριλίου. Αυτοί που διέπραξαν τα εγκλήματα αυτά πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ζιπέ.

«Αυτή η τυφλή και βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων είναι αντίθετη με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Καλούμε τις συριακές αρχές να σταματήσουν τη χρήση βίας και να σεβαστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των συμπολιτών τους βάσει των διεθνών δεσμεύσεών τους, ιδιαίτερα το δικαίωμα να διαδηλώνει κανείς ειρηνικά και την ελευθερία του Τύπου
», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο γάλλος υπουργός.

«Μόνον ένας πολιτικός διάλογος και μεταρρυθμίσεις που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του λαού θα επιτρέψουν τη διατήρηση της σταθερότητας της κατάστασης στη χώρα, γεγονός που είναι προς το συμφέρον όλων», υπογραμμίζει ο Ζιπέ.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»

Από τον Μαρξ στο αβοκάντο: Η ταξική πάλη στο πιάτο μας

Συνελήφθη ξανά η 54χρονη που είχε πάνω από 200 ζώα σε ακατάλληλες συνθήκες στην Θεσσαλονίκη

Καρκίνος παγκρέατος: Νέο φάρμακο διπλασίασε τη διάμεση επιβίωση - Πρόσβαση στην Ελλάδα

Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα στις ευρωπαϊκές πόλεις - Περίπου 50.000 νεκροί το καλοκαίρι του 2026