Σε κρίσιμο σταυροδρόμι εξακολουθεί να είναι η ελληνική οικονομία και οι έξωθεν πιέσεις παραμένουν ισχυρές αναφορικά με την διαχείριση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση καλείται να «σηκώσει» τα μανίκια, καθώς με την επιστροφή του οικονομικού επιτελείου έρχεται την Τρίτη και η ανακοίνωση της Eurostat για το αναθεωρημένο έλλειμμα.

Ο πρωθυπουργός, που σήμερα επιστρέφει από την ολιγοήμερη ανάπαυλα στην Ύδρα, από την Τρίτη ξεκινά κύκλο συναντήσεων με υπουργούς.

Από την προσεχή εβδομάδα η κυβέρνηση καλείται να ανοίξει το βήμα της και να εξειδικεύσει τα οικονομικά μέτρα ακουμπώντας και επώδυνα θέματα, όπως οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων. Ακόμη πρέπει να μαζέψει παρά τις υπουργικές αντιδράσεις τους προϋπολογισμούς της κρατικής μηχανής, να υπερβεί τις «κίτρινες» κάρτες της τρόικας, να τρέξει τις αποκρατικοποιήσεις, να απαντήσει πειστικά στις πιέσεις των αγορών και να χειριστεί τα θέματα που πυροδότησαν υπουργικές κόντρες.

Αλλά και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου καλείται να βρει τη «φόρμουλα» για το πώς θα υπερβεί τις αρρυθμίες στην κυβέρνηση του, πως θα «καλμάρει» την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και θα αντιμετωπίσει τους «πράσινους» συνδικαλιστές, που ετοιμάζουν αντάρτικο στις μετοχοποιήσεις ΔΕΚΟ.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα – Δύο άτομα στο νοσοκομείο

Τελειώνει η διορία ρύθμισης για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο - Ποια τα οφέλη της

Οι νέες δορυφορικές εικόνες του Google Maps δείχνουν την κλίμακα της καταστροφής στη Γάζα

Καιρός: Βροχές, ισχυροί βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιβιβάστηκαν αλλά δεν απογειώθηκαν: Η Τουρκία κατέσχεσε ιρανικό Boeing με τους επιβάτες στην Κωνσταντινούπολη

Ο Γεωργιάδης στέλνει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας τον Πατούλη - Έλεγχος στις εταιρείες του

Βουλή: Αίρεται η ασυλία Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Πολάκη - «Σπαρταριστοί» διάλογοι και κόντρες

Θάνατος Μαζωνάκη: Τι αποκαλύπτει νοσηλεύτρια για το περιστατικό στο ιατρείο – «Επικράτησε πανικός»

Ιστορική συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας: Επιστρέφουν 48 κειμήλια μετά από έναν αιώνα

Μεταμόρφωση: Υγρά απόβλητα εταιρείας κατέληγαν στον Κηφισό – Συνελήφθη 55χρονος