«Βροχή» έκτακτων φόρων για τη μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ έως το Δεκέμβριο. Νέο «ψαλίδι» δαπανών σε ΔΕΚΟ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Δήμους και Νοσοκομεία.

Μεταξύ των μέτρων που πρέπει να παρουσιαστούν στην τρόικα που θα έρθει στις αρχές Μαΐου στην Αθήνα, εκτιμάται ότι θα είναι η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε μη αλκοολούχα ποτά (π.χ. αναψυκτικά), αλλά και στο φυσικό αέριο.
Επίσης, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας και η μετάταξη αγαθών και υπηρεσιών από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ (13%) στον υψηλό (23%).

Ακόμη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τη σύνδεση των κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τη μείωση των υπερωριών στο Δημόσιο, καθώς και την κατάργηση κρατικών φορέων.

Ακόμα, θα προχωρήσει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά σε υψηλά έσοδα εφόσον προχωρήσει η ρύθμιση για την λεγόμενη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Παραμένει, όμως αμφίβολο, αν θα επιτευχθεί ο στόχος της ενίσχυσης των ταμείων του κράτους, μέσω αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, αφού, ήδη η κατανάλωση έχει κάνει «βουτιά», ακόμη και στη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Άγρια επεισόδια αμαύρωσαν τις διαδηλώσεις του Σαββάτου στη Γαλλία - 150 τραυματίες αστυνομικοί

Ιταλία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδηλώσεις για το κόστος διαβίωσης σε Μιλάνο και Μπολόνια

Αναταραχές στη Γαλλία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ – Κατέρρευσε η στέγη και το καμπαναριό

Μαχαίρωμα μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα – Τραυματίστηκε 15χρονος

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία - Στις φλόγες τουριστικό γραφείο στη Λυών

Γαλλία: Μέρα δοκιμασίας και σύγκλισης «οργής»: Η χώρα κατεβαίνει στους δρόμους

«Ιστορική στιγμή»: Η Μόσχα πανηγυρίζει για την αναστολή των κυρώσεων από τον Τραμπ

Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Αστυνομικός πέταξε τον εξοπλισμό του για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Βίντεο

Αλτσχάιμερ: Οι νέες θεραπείες έφτασαν στην Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και σε ποια νοσοκομεία

Νέο «δώρο» Τραμπ στον Πούτιν: Ακυρώνει στο παρά πέντε κυρώσεις του νόμου Γκράχαμ κατά της Ρωσίας