Μέσα σε ένα ημίχρονο η Πόρτο μετατράπηκε σε τορπιλάκατο και με καπετάνιο τον Φαλκάο «βύθισε» με το επιβλητικό 5-1 το «κίτρινο υποβρύχιο», βάζοντας πλώρη για τον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο.

Τέσσερις οι… τορπίλες που εξαπέλυσε ο Κολομβιανός επιθετικός προς στην εστία της Βιγιαρεάλ, σκορπίζοντας τον πανικό στην άμυνα των Ισπανών, οι οποίοι τόλμησαν να προηγηθούν στο 45’ με τον Κανί.

Εμφάνιση από άλλο πλανήτη (ή αν προτιμάτε από… άλλη διοργάνωση) πραγματοποίησαν οι «δράκοι». Με τα τέσσερα γκολ που έβαλε ο Φαλκάο έφτασε τα 15 στη διοργάνωση και φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ. Για τους γηπεδούχους σκόραρε και ο Γκουαρίν.



Στο πρώτο έπαιζαν και οι δύο...

Απίστευτο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Το γκολ ήρθε αργά, στο 45’, αλλά ακόμα κι αν δεν ερχόταν ποτέ, κανένας δεν θα έμενε ανικανοποίητος απ’ όσους επέλεξαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, αλλά τις πιο «καθαρές» ευκαιρίες τις είχε το «κίτρινο υποβρύχιο» και τελικά δικαιώθηκε. Η Πόρτο είχε την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία, αλλά αργούσε στις επιστροφές της, με αποτέλεσμα όλες οι αντεπιθέσεις της Βιγιαρεάλ να μυρίζουν κίνδυνο.

Ρόσι και Νιλμάρ συνεργάζονταν με… κλειστά μάτια, αλλά τα «χάλαγαν» στην τελική προσπάθεια, μέχρι που ήρθε ο Κάνι, σε μία ανυποψίαστη φάση, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Εκεί όπου θα έπρεπε να μείνει η Βιγιαρεάλ και να μη βγει ποτέ, γιατί αυτό που την περίμενε δεν το πίστευε ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της.

Στο δεύτερο εξαφανίστηκε η Βιγιαρεάλ...

Ανάλογη κατηφόρα με αυτή που αντιμετώπισαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος συναντάς μόνο στο «Καμπ Νου». Μία λυσσασμένη Πόρτο βγήκε από τα αποδυτήρια και με πέναλτι του Φαλκάο στο 48’ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Κολομβιανός επιθετικός έκανε ένα διάλλειμα μέχρι να ξαναπάρει το όπλο του και ο Γκουαρίν έδωσε στους γηπεδούχους το προβάδισμα (2-1).

Από εκεί κι έπειτα οι παίκτες της πορτογαλικής ομάδας έδειχναν ικανοί να ισοπεδώσουν οποιοδήποτε στεκόταν εμπόδιο στον προορισμό τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Δουβλίνο.

Όποτε έφτανε η μπάλα στον Φαλκάο, η κατάληξη ήταν γνωστή. Στο 67’, έπειτα από ωραία ενέργεια και μπαλιά του Χουλκ, έκανε το 3-1. Στο 75’ «γράφει» με κεφαλιά το 4-1 και το κερασάκι στην τούρτα το βάζει στο 90’, σκορπίζοντας στους πέντε ανέμους τις όποιες ελπίδες μπορεί να είχαν οι Ισπανοί για πρόκριση στον τελικό.

Το φιλμ του αγώνα



Πόρτο: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Γκουαρίν (79' Σόουζα), Μουτίνιο, Χουλκ (84' Χάμες Ροντρίγκες), Ροντρίγκες (72' Βαρέλα), Φαλκάο.

Βιγιαρεάλ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο, Μαρτσένα, Μουζάκιο, Καταλά, Μπρούνο Σοριάνο, Μπόρχα Βαλέρο (67' Μουμπάρακ), Κάνι (71' Ματίγια), Καθόρλα, Τζουζέπε Ρόσι, Νιλμάρ (72' Μάρκο Ρουμπέν).





Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δύο διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου στον δρόμο του ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των Ντινάμο Κιέβου και Κλουζ

Με Ντινάμο Κιέβου ή Κλουζ ο ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Europa League

Live Streaming: Η κλήρωση του ΠΑΟΚ για τον 2ο προκριματικό του Europa League

ΠΑΟΚ: Το υπο-γκρουπ του «δικεφάλου του Βορρά» ενόψει της κλήρωσης του 2ου προκριματικού του Europa League

Europa League: Η κλήρωση του 1ου προκριματικού - Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Οι μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν τη νέα σεζόν σε Europa και Conference League

Οριστικό: Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό του Europa και οι ημερομηνίες-κλειδιά

Εμερι: «Ήσασταν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και δείξαμε την επιθυμία μας, πάμε και για άλλα μεγάλα πράγματα στο μέλλον»

Όταν φτάνει εκεί, όλα... τελειώνουν: Ο Μαρτίνες έδωσε συνέχεια στο τρομακτικό σερί νικών του σε τελικούς!

Η παράσταση της Άστον Βίλα κόντρα στη Φράιμπουργκ: Τα highlights του τελικού