Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη κόντρα στον Κολοσσό και μαζί το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των play-offs. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των «θαλασσί» στο Βενετόκλειο με 83-67, και πλέον περιμένουν τον αντίπαλο τους ο οποίος θα προκύψει το Σάββατο από τον νικητή του ζευγαριού Άρης-Μαρούσι.
Παρόλο που οι παίκτες του «Ντούντα» δεν απέδωσαν στο μέγιστο, πήραν αυτό που ήθελαν παίζοντας ανά διαστήματα καλό μπάσκετ.
Θετικά τα πρώτα δείγματα από τον Γιώργο Πρίντεζη στο πρώτο του ματς με τα «ερυθρόλευκα» έπειτα από περίπου δύο χρόνια. Έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.
Κορυφαίος της αναμέτρηση ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.
Το ματς:
Ο Κολοσσός προηγήθηκε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού όμως ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα το πάνω χέρι. Αρχικά με σερί 7-0 (3-9) εκμεταλλεύτηκε το κενό διάστημα των γηπεδούχων που έμειναν για περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι, ενώ στη συνέχεια με επιμέρους 17-4 έκανε το 26-9. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και δεν μπήκαν πολύ καλά στο παρκέ και τα ποσοστά τους από τα 6,75 ήταν απογοητευτικά, στο τέλος του δεκαλέπτου «έσωσαν» την παρτίδα με δύο τρίποντα του Χαλπερίν και ένα του Τεόντοσιτς.
Ο Μαυροκεφαλίδης με την έναρξη της δεύτερης περιόδου έστειλε τη διαφορά του ματς στην μέγιστη τιμή της (+19, 9-28). Άμεση ήταν η απάντηση των παικτών του Σφαιρόπουλου που πίεσαν στην άμυνα, ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους να υποπέσουν σε λάθη και με έντεκα αναπάντητους πόντους μείωσαν στους οκτώ (20-28). Εκεί κάπου οι Πειραιώτες σοβαρεύτηκαν αμυντικά, αλλά και επιθετικά κυνηγώντας τα ριμπάουντ και ανανεώνοντας τις επιθέσεις τους. Τελικά έφτασαν στο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 15 πόντων (25-40).
Ο Τεόντοσιτς ήρθε με φόρα αποδυτήρια και με τρίποντο έκανε το 25-43. Σερί 7-0 έτρεξαν οι «θαλασσί» μειώνοντας στους 11 (32-43). Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν άφησε πολλά περιθώρια. Με καλή άμυνα και σωστές επιλογές στο σκοράρισμα διατήρησε και αύξησε το υπέρ του σκορ. Περίπου ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 30’ ο Ίβκοβιτς πέρασε στο παρκέ τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πέτυχε το καλάθι κερδίζοντας και το φάουλ, για το 41-59. Ο Τζόρνταν με τρίποντο μείωσε σε 45-61.
Δεν υπήρχαν και πολλά που θα μπορούσαν να κάνουν οι Ροδίτες για να αντιστρέψουν τη ροή του αγώνα. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν ανοικτά και πρόσφεραν θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Βενετόκλειο. Ο Ολυμπιακός έφυγε τελικά με τη νίκη (83-67) αλλά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση των play-offs, ενώ ο Κολοσσός αρκέστηκε στην όγδοη θέση.
Τα δεκάλεπτα: 9-26, 25-40, 45-61, 67-83
Κολοσσός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 4, Τζόρνταν 6, Πάνος 11, Μανωλόπουλος 10 (1), Χαρίσης 5, Τσάμης 2, Παππάς 6 (2), Γκόλεματς 9 (2), Γεωργαλλής 5, Ιβάνοβιτς 3 (1), Αγγελάκος
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 5 (1), Γκόρντον 9 (1), Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 8, Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 20, Χαλπερίν 13 (3), Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3 (1), Τεόντοσιτς 15 (3), Κατσίβελης
Γήπεδο: Βενετόκλειο
Διαιτητές: Τανατζής, Κατραχούρας, Δεσλής
Κομισάριος: Βιτζηλαίος