Ως μια μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε τον τελικό του Europa League με την Μπράγκα στις 18 Μαΐου στο Δουβλίνο o προπονητής της Πόρτο, Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο 34χρονος τεχνικός τόνισε ότι η αντίπαλος των «δράκων» είναι πολύ δυνατή ομάδα και αυτό φαίνεται από τους σπουδαίους συλλόγους που απέκλεισε για να φτάσει στον τελικό.
«Είμαι πολύ περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου και τα επιτεύγματα τους. Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στην πίεση της Βιγιαρεάλ και τώρα βρισκόμαστε στον τελικό με αντίπαλο την Μπράγκα, η οποία έχει αποκλείσει σπουδαίες ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Λίβερπουλ και η Μπενφίκα. Θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς».
O προπονητής της Βιγιαρεάλ, Χουάν Κάρλος Γκαρίδο ανέφερε:
«Κάναμε το πρώτο βήμα για να κατακτήσουμε τίτλους στο μέλλον. Παίξαμε επιθετικά και ρισκάραμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα. Συγχαρητήρια στην Πόρτο γιατί έκανε φοβερή πορεία».