Παράπονα από την απόδοση των παικτών του είχε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για το γεγονός ότι η ομάδα του «κουβάλησε» τιμωρίες παικτών από την κανονική περίοδο.

«Έχουμε μία έμπειρη ομάδα, αλλά γίνονται κάποια λάθη που δεν πρέπει να γίνονται. Είχαμε κάποιες απουσίες από τιμωρία, αλλά αφού τα πλέι οφ είναι μία νέα διαδικασία, δεν έπρεπε να μετρούν οι τιμωρίες από τις 30 αγωνιστικές. Η άμυνά μας ήταν διαφορετική λόγω αυτών των απουσιών. Βεβαίως όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ο ΠΑΟΚ έχει μια καλή ομάδα. Η ομάδα μου έχασε, αλλά αυτό συμβαίνει και στις μεγάλες ομάδες. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Για να παίξεις σε αυτές τις διοργανώσεις, πρέπει οι παίκτες να πιστέψουν πρώτα στη νίκη. Να ξέρουν ότι μπαίνουν στο γήπεδο για να νικήσουν. Ουσιαστικά μπαίνοντας με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο. Ελπίζω το σημερινό ματς να αποτελέσει ένα καλό μάθημα για μας», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως οι παίκτες του δεν έδειξαν την απαιτούμενη διάθεση, απάντησε με… ερώτηση: «Πιστεύετε ότι εγώ θα έλεγα ότι οι παίκτες μου δεν ήθελαν να κερδίσουν;».

Όσο για τη συνέχεια των πλέι οφ, είπε: «Ήταν ο πρώτος αγώνας και υπάρχουν άλλοι πέντε. Δεν έχει σημασία πώς ξεκινούν τα πράγματα, αλλά πώς τελειώνουν. Το μόνο που χάσαμε είναι ένα αβαντάζ. Οι παίκτες μου έχουν συνείδηση πως πρέπει να συνεχίσουν, να παίξουν για το όνομα του συλλόγου και τη φανέλα μίας ομάδας με μεγάλη ιστορία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε. Ο πρώτος αγώνας δεν είναι ο πιο σημαντικός, όμως η κόπωση που θα δημιουργηθεί στη διάρκεια των πλέι οφ από τα συνεχή ματς θα είναι μεγάλη. Πολύ σημαντική είναι η φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να παίξουν με εξυπνάδα. Να έχουν μια σαφή εικόνα του τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, να παίξουμε σαν ομάδα και να τρέξουμε περισσότερο από τους αντιπάλους μας. Ο Παναθηναϊκός από το τέλος Δεκεμβρίου και μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Τέλος, σχολιάζοντας την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, είπε: «Μπορούμε να παίζουμε σε μεγάλα γήπεδα. Σήμερα υπήρχε έντονη ατμόσφαιρα. Πρέπει να πιστέψουμε πως με αυτόν τον τρόπο το ποδόσφαιρο θα αποτελέσει γιορτή κι όχι έναν χώρο βίας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσορμπατζόγλου: «Προς ανανέωση ο Σβαμπ στον ΠΑΟΚ - Αγοράζει τον Μεϊτέ, κοιτάει και για φορ-γκολτζή»

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να πετύχει μία καλύτερη αναβάθμιση στις θέσεις που καίγεται»

Νικολακόπουλος: «Γιατί είναι πολύ σημαντικός ο Ελ Κααμπί στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού»

Νικολογιάννης: «Τελειώνει σύντομα το θέμα Σάρι - Απαντάει τις επόμενες ώρες στον Παναθηναϊκό»

Μόνο οι υπογραφές για τη μεταγραφή του Τσιφτσή στον ΠΑΟΚ - Αυτές είναι οι λεπτομέρειες του deal

Ρίκο: «Ο Μεντιλίμπαρ φώναζε ''να ζήσει η μάνα που γέννησε τους Έλληνες''» - Το… παράδοξο με τον Παπαδούδη στη φιέστα!

Αστέρας Τρίπολης: Ενεργοποιεί το plan b μετά το ναυάγιο με Σλίβκα

«Η ομάδα που κατέκτησε το ένα και μοναδικό League Cup»: Στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ το τρόπαιο

Γκαγκάτσης: «Ψηφοδέλτιο αναδόμησης για την ΕΠΟ - Έχουμε πάνω από 50 ψήφους»

Τσακίρης: «Μετά τον Ντέμη, το 11 βρήκε πολύ σωστή… πλάτη – Τα γκολ που ξεχώρισα από τον Αραούχο»