Αντίστροφα μετρούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τον τελικό του Κυπέλλου την ερχόμενη Κυριακή στο κλειστό του Ελληνικού. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» θέλουν όσο τίποτε άλλο να διατηρήσουν το τρόπαιο στον Πειραιά και να πάρουν ψυχολογική ώθηση εν όψει των τελικών της Α1 και του μεγάλου τους φετινού στόχου, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι δε «πράσινοι» λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, στοχεύουν πλέον στο τριπλ κράουν και οι δύο ήττες που έχουν γνωρίσει φέτος από τον Ολυμπιακό τούς δίνουν έξτρα κίνητρο. Οι δύο ομάδες θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους στο Ελληνικό το απόγευμα του Σαββάτου.

Πανέτοιμος ο Σπανούλης

Με τον Βασίλη Σπανούλη να αγωνίζεται για 15 λεπτά και να δείχνει πανέτοιμος, ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 105-52 τη Ραντνίτσκι σε φιλικό που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΣΕΦ. Ο Λαρισαίος γκαρντ έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και πέτυχε 10 πόντους, ενώ καλή παρουσία είχε και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 57-30, 82-44, 105-52

Ολυμπιακός: Τεόντοσιτς 9(1), Γκόρντον 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Παπανικολάου 8, Μπουρούσης 11, Σπανούλης 10(1), Γλυνιαδάκης 8, Παπαλουκάς 4, Χαλπερίν 11(1), Έρτσεγκ 13(2), Πρίντεζης 10(1), Κέσελ 9(1)

Ραντνίτσκι: Πέτροβιτς Ντράγκαν 11, Μίγιοβιτς, Τόμιτς 8(2), Κάραλιτς, Ράκοματς 2, Μπόλτιτς 10, Ίλιτς 9(1), Μπούριτς, Στάβοβιτς, Γκάτσιτς 2, Πέτροβιτς Αλεξάνταρ, Λάλιτς 10(2).

Χωρίς προβλήματα οι «πράσινοι»

Τρίτη και... φαρμακερή θέλουν να είναι η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα και τον περσινό χαμένο τελικό, οι πρωταθλητές Ευρώπης ψάχνουν τη ρεβάνς. Η προετοιμασία άρχισε χωρίς προβλήματα και όλα δείχνουν πως στον αγώνα της Κυριακής οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα φορούν τη νέα φανέλα, με τα έξι αστέρια. Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στους παίκτες του και πλέον περιμένει από εκείνους να χαρίσουν έναν ακόμη τίτλο στην ομάδα.

Ασφάλεια στο φουλ

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η τελική σύσκεψη μεταξύ ΕΟΚ, εκπροσώπων των δύο ομάδων και της Αστυνομίας για τον τελικό του Κυπέλλου. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η ασφάλεια και η ομαλή διεξαγωγή του ματς είναι το πρώτιστο μέλημά τους κι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συμβεί αυτό. Μάλιστα, θεωρούν πως είναι μία καλή ευκαιρία για το μπάσκετ να αποδείξει πως μπορεί να διοργανώσει έναν μεγάλο αγώνα παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της ονομαστικές λίστες με τους φιλάθλους που αγόρασαν τα εισιτήρια για τον αγώνα (από 900 εισιτήρια η κάθε ομάδα, 75 ευρώ η τιμή έκαστου) και αυτά θα διανεμηθούν από τις δύο ΚΑΕ μέχρι το Σάββατο. Προκειμένου, δε, να μην καταλήξουν σε «επικίνδυνα» χέρια, πέρα από τον αυστηρό σωματικό έλεγχο, κατά την είσοδο των οπαδών στο κλειστό του Ελληνικού θα γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων. Κι αν εμφανιστεί κάποιος με εισιτήριο, αλλά δεν βρίσκεται στη λίστα ή δεν υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του καταγεγραμμένα, δεν θα μπαίνει στο γήπεδο. Ταυτοποίηση στοιχείων θα γίνεται σε όλους όσους μπουν στο γήπεδο, από τους δημοσιογράφους μέχρι και τα στελέχη της ομοσπονδίας ή των ομάδων!

Επιπλέον, όλα τα εισιτήρια είναι αυστηρά αριθμημένα και αριθμημένες θα είναι οι θέσεις στις οποίες θα καθίσουν οι οπαδοί. Σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό, ο «δράστης» θα ταυτοποιείται από την αστυνομία βάσει της θέσης στην οποία κάθεται. Παράλληλα, ο χώρος του κλειστού του Ελληνικού θα φρουρείται τις παραμονές του αγώνα για να μην περάσει το παραμικρό μέσα στο χώρο του γηπέδου.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι του τελικού πέρα από τις... καθιερωμένες μαζορέτες θα αναλάβει η τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Καράσκο: «Στις αρχές της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό δεν επιτρέπεται»

Ντόρσεϊ: «Νιώθω ότι δικαιώνομαι για την σκληρή δουλειά που κάνω, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Α1: Συνέτριψε τον Πανσερραϊκό και έκλεισε το 2025 στην κορυφή ο Παναθηναϊκός