Στην Ισπανία φιλοξενείται ο πέμπτος γύρος του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, με τους πιλότους να θέλουν όσο τίποτα να μειώσουν τη διαφορά τους με τη Red Bull και πιο συγκεκριμένα με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Σε καλό δρόμο φαίνεται πως είναι ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές έκανε τον ταχύτερο χρόνο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στο καταλονικό σιρκουί, ωστόσο αυτήν τη φορά ο Αυτσραλός πιλότος της Red Bull έκανε τον ταχύτερο γύρο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, αφήνοντας πίσω τον ομόσταβλό του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Και οι δύο πιλότοι δοκίμασαν το μονοθεσίο τους τρέχοντας είτε με το KERS ενεργοποιημένο, είτε απενεργοποιημένο.

Για ακόμη μια φορά η Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αρκετά ψηλά, έχοντας κάνει τον τρίτο χρόνο.

Από την άλλη, οι αναβαθμίσεις των Ferrari και McLaren δεν φάνηκαν στην πίστα με τον Αλόνσο να κάνει τον τέταρτο χρόνο, την ώρα που ο Χάμιλτον τερμάτισε έκτος.

Βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Σουμάχερ, όμως η διαφορά με τον Ρόσμπεργκ ακόμη είναι μεγάλη.

Απογοήτευση προκάλεσαν οι Μπάτον και Μάσα με τον πρώτο να κάνει τον ένατο χρόνο και τον τελευταίο τον 16ο.

Η διαδικασία σταμάτησε μόνο μια φορά, όταν ο Παστόρ Μαλδονάτο είχε έξοδο.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών.

Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube