Μεγάλη ευκαιρία να γίνει το πρώτο φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βραζιλίας έχασε η Εθνική ομάδα βόλεϊ εφήβων, που στην πρεμιέρα του 4ου προκριματικού ομίλου ηττήθηκε 3-0 από την Ιταλία.

Η ελληνική ομάδα παρά τις πολλές απουσίες (Κοκκινάκης, Κουμεντάκης λόγω εξετάσεων και οι στρατευμένοι Χαραλαμπίδης, Παλέντζας) έπαιξε στα ίσια την Ιταλική ομάδα, αλλά προδόθηκε από τα δικά της λάθη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ- ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το συγκρότημα του Νίκου Μπουτσουρή έλεγχε το 1ο σετ και έφτασε κοντά στο να το κατακτήσει, όταν και προηγήθηκε 23-22, όμως ένα λάθος του Ασπιώτη και δύο κακές υποδοχές έδωσαν την ευκαιρία στους Ιταλούς να κάνουν ένα γρήγορο 3-0 και να πάρουν το σετ με 23-25.

Στο 2ο η ελληνική ομάδα επηρεασμένη από τον τρόπο που χάθηκε το προηγούμενο σετ μπήκε πολύ άσχημα και βρέθηκε να χάνει 5-9. Ωστόσο με ένα σερί 3-0 (8-9) φάνηκε πως μπορεί να πάρει τα πάνω της, αλλά η απάντηση των Ιταλών ήταν αποστομωτική, αφού το σερί 5-0 που πραγματοποίησαν έστειλε την διαφορά στο +6 (8-14) και στην συνέχεια έφτασαν εύκολα στο 2-0 με 14-25, εκμεταλλευόμενοι τον δυνατό τους πρώτο χρόνο και το καλό τους μπλοκ (11 σε όλο το ματς).

Παρόλα αυτά η Ελλάδα θα μπορούσε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση της νίκης, κατακτώντας το 3ο σετ, στο οποίο η Εθνική προηγήθηκε ακόμα και 19-14, ωστόσο οι Ιταλοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Ο Λιάνο Πετρέλι έριξε στο παιχνίδι τον δεύτερο πασαδόρο Παρτένιο και με τα δικά του σέρβις γύρισε το παιχνίδι με τους Ιταλούς να κάνουν ένα 6-0 σερί και να προηγούνται 19-20, κάτι που ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του σετ, που το κατέκτησαν τελικά με 22-25 για να κάνουν το 3-0. Από την ελληνική ομάδα ξεχώρισε ο Μαυροβουνιώτης με 11 πόντους, ενώ ο διαγώνιος Ασπιώτης δεν βρέθηκε στη μέρα του.

Το Σάββατο στις 17:30 η Ελλάδα θα αγωνιστεί με την Γερμανία για την 2η αγωνιστική του ομίλου και θέλει μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η Βαθμολογία

1. Ιταλία 3 (3-0)
2. Γερμανία 2 (3-2)
3. Εσθονία 1 (2-3)
4. Ελλάδα 0 (0-3)

«Καθοριστικό το 1ο σετ»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μπουτσουρής δήλωσε :

«Καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ήταν το 1ο σετ. Στο 2ο χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας και στο 3ο είχαμε εύκολη αρχή, αλλά παρότι προηγηθήκαμε με 5 πόντους το χάσαμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια, δεδομένου πως δουλεύουμε λίγο καιρό μαζί και είναι λογικό να μην μπορούμε να διαχειριστούμε ακόμα κάποιες καταστάσεις στο τέλος των σετ. Σαφώς και το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Από κει και πέρα περιμένω αύριο να είμαστε καλύτεροι και πιο αποφασισμένοι».

Ο κορυφαίος της Εθνικής Αργύρης Μαυροβουνιώτης σχολίασε: «Κοντραριστήκαμε με την Ιταλία, ωστόσο είχαμε κάποια νεκρά σημεία. Το 2ο σετ δεν θέλω να το σχολιάσω, ενώ στο 3ο σετ ενώ ήμασταν συνέχεια μπροστά, κάποια δικά μας λάθη, οδήγησαν στην ήττα. Τώρα ελπίζουμε στο θαύμα, να κάνουμε δύο νίκες και να χάσει η Ιταλία ένα παιχνίδι».

Από την πλευρά της Ιταλίας ο τεχνικός Λιάνο Πετρέλι σχολίασε: «Είμαι ευχαριστημένος. Πάντα το πρώτο ματς σε τέτοια τουρνουά είναι σημαντικό. Η ομάδα σας παίζει καλά και όποια ομάδα την υποτιμήσει θα έχει πρόβλημα. Εμείς παίξαμε πολύ καλά από το κέντρο, ενώ βγάλαμε και καλές άμυνες».

Πάντως στο τέλος ο Ιταλός ρώτησε που είναι ο Κοκκινάκης, ενώ του φάνηκε πολύ παράξενο ότι δύο παίκτες της Ελλάδας δεν ήταν εδώ λόγω στρατού.

Τα σετ: 23-25, 14-25, 22-25

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Μπουτσουρής): Δρογκάρης 2 , Μαυροβουνιώτης 11 (10/17 επ., 1 μπλοκ, 90%-67%), Σαμαντάς 4 (3/10, 1 μπλοκ), Ασπιώτης 10 (9/25, 1 άσο), Γάτσης 3 (2/4, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 6 (5/12, 1 μπλοκ, 50%-29%), Δαρίδης (λ, 55%-32%)/ Ψαρρής 1, Μακριγιάννης, Λουκάς.

ΙΤΑΛΙΑ (Λιάνο Πετρέλι): Πινέλι, Ματζόνε 11 (7/11, 4 μπλοκ), Φεντρίτζι 12 (8/14, 3 μπλοκ, 1 άσο, 64%-36%), Λάντζα 11 (11/26, 50%-32%), Βετόρι 11 (8/25, 2 μπλοκ, 1 άσο), Σπεράντιο 9 (7/12, 2 μπλοκ), Πεζαρέζι (λ, 56%-44%)/ Παρτένιο 2 (1/1, 1 άσο), Μαριάνο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!

Επική ανατροπή κόντρα στον Πανιώνιο για τον Φλοίσβο και… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου!

Ανδρεόπουλος: «Είχαμε προετοιμάστει σωστά για το παιχνίδι - Ας μην το... ματιάζουμε για τον τελικό, δεν θα πω κάτι»

Οι γνωστοί σου… άσοι: Παναθηναϊκός με «φαρμακερό» σερβίς, σάρωσε τον ΟΦΗ και φουλάρει για το Κύπελλο