Ελέγχους με στόχο τη φοροδιαφυγή και τη διακίνηση μαύρου χρήματος στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, σε 120 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές και μάνατζερ, έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

O κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε στο βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε καταθέσει την ερώτηση, έχοντας προχωρήσει παράλληλα σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τη λήψη πρωτοβουλιών κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής παραγγελίας, έχει διενεργήσει ελέγχους με στόχο τη φοροδιαφυγή και τη διακίνηση μαύρου χρήματος στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού σε 120 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, διαιτητές και αθλητικούς μάνατζερ. Οι έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί λόγω του μεγάλου όγκου των διασταυρωτικών και όχι μόνο ελέγχων, οι οποίοι είναι απαραίτητο να διενεργηθούν για την ολοκλήρωση της υπό κρίση υπόθεσης.

Επίσης, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης διεξάγει έρευνα σχετικά με υπόθεση μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από γνωστό αθλητικό μάνατζερ. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας μετά την επεξεργασία των κατασχεθέντων φορολογικών βιβλίων και στοιχείων, προχώρησαν στη δέσμευση όλων των περιουσιακών του στοιχείων και των τραπεζικών του λογαριασμών. Έχουν ήδη συνταχθεί οι σχετικές εκθέσεις ελέγχου και έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο φορολογικές κυρώσεις.

Η έρευνα, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, συνεχίζεται με τον έλεγχο των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών του αναφερόμενου που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης
».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέληξε: «Εάν κατά τους διενεργούμενους φορολογικούς ελέγχους διαπιστώνονται περιπτώσεις που συνδέονται με τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα), τότε, πέραν των φορολογικών κυρώσεων και ενεργειών, ενημερώνεται αρμοδίως και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (άρθρο 7, ν. 3691/2008, όπως ισχύει)».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Περίμενα χρόνια την ευκαιρία μου»: Συγκινημένος ο Βενετικίδης μετά τη σούπερ εμφάνιση με τον Ολυμπιακό

Ξεχωριστή κίνηση: Ο Ταρέμι και Ισραηλινός παίκτης της ΑΕΛ Novibet αντάλλαξαν φανέλες

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League

Σαββόπουλος: «Ο Άρης παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα - Έχουν αδειάσει ψυχικά όλοι»

Ζημιές σε όλους: Η ΑΕΛ Novibet έκοψε συνολικά 10 βαθμούς στις ομάδες των playoffs!

Μεντιλίμπαρ για Λουίς: «Ως σύλλογος έχουμε κάνει λάθος στον προγραμματισμό»

Αθανασίου: «Σε ρόλο σούπερ ήρωα ο Τετέι, έκανε τη δουλειά ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη»

Λέτο: «Είναι αδύνατο να διεκδικήσεις κάτι όταν χάνεις από το 2ο λεπτό»

Κωνσταντέλιας: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε...»

Μεντιλίμπαρ: «Μας λείπει αυτό το κάτι για να δημιουργήσουμε κίνδυνο στον αντίπαλο - Ίσως επαναπαυτήκαμε...»