Μπορεί τα χρήματα που κερδίζει να είναι περισσότερα, αλλά ο Σέρχιο Κόκε γνωρίζει πως στο Χιούστον, όπου πλέον αγωνίζεται, δεν θα βρει κόσμο σαν του Άρη. Το παραδέχτηκε άλλωστε και ο ίδιος μιλώντας στη «Marca».

«Είναι σαφές πως ο κόσμος δεν είναι τόσο ένθερμος όσο του Άρη. Στις ΗΠΑ το ποδόσφαιρο είναι τέταρτο ή πέμπτο άθλημα σε δημοτικότητα, αλλά στο Χιούστον υπάρχει ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο. Υπάρχουν πολλοί Λατίνοι και στο γήπεδο έρχονται κάθε φορά 25-30 χιλιάδες φίλαθλοι», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Το αμερικανικό πρωτάθλημα είναι χαμηλότερου επιπέδου από ό,τι περίμενα όταν υπέγραψα. Απέχει πολύ από τα καλά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Όμως ήταν μία σπουδαία ευκαιρία για μένα από οικονομικής άποψης. Είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου και ελπίζω να ανταποδώσω στην ομάδα μου την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πιστεύω πως τα προσεχή χρόνια το MLS θα γίνει δυνατό πρωτάθλημα, αλλά το σάλαρι καπ αποτελεί πρόβλημα όταν θέλεις να φέρεις καλούς παίκτες από την Ευρώπη».

Όσο για τη ζωή στο Χιούστον ανέφερε: «Η ζωή στο Χιούστον είναι πολύ καλή. Το βιοτικό επίπεδο είναι διαφορετικό από τις άλλες χώρες που ήμουν. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και σχεδόν όλοι είναι ισπανόφωνοι. Μέχρι τώρα έχω χρησιμοποιήσει λίγο τα αγγλικά».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη, τόνισε πως «… η πόρτα της Ευρώπης είναι πάντα ανοικτή για μένα», ενώ για τον τελικό του Champions League και την ομάδα που υποστηρίζει, είπε χαριτολογώντας: «Σας φίλος της Ρεάλ, θα ήθελα να κερδίσει η Μαν. Γιουνάιτεντ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξεκίνησε η ελεύθερη αγορά εισιτηρίων στον ΟΦΗ για το Σούπερ Καπ

Μελομακάρονα... δαγκωτό: Οι ξένοι παίκτες της Κηφισιάς δοκίμασαν & βαθμολόγησαν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς και οι αρχηγοί της ομάδας εύχονται καλά Χριστούγεννα

Ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες για Λιβάι Γκαρσία - Τι λέει η Σπαρτάκ

Πιρόλα: «Θα έπαιρνα χίλιες φορές την απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό - Ελπίζω να με λάβουν υπόψη στην εθνική Ιταλίας»

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά το 2025 με τη γιορτή του Πανάθα!

Η νέα Χριστουγεννιάτικη mini-movie του ΠΑΟΚ με Σκιαδαρέση, Μαυρόπουλο, Ζαμπούνη και… Τάισον σε ρόλο έκπληξη!

Νικολακόπουλος: «Τι θα φέρει ο Άη Βασίλης στον Ολυμπιακό»

Τσακίρης: «Τα χαρακτηριστικά του χαφ και του φορ που θέλει η ΑΕΚ - Τι ισχύει με Τσάπρα»

Υπεύθυνος επικοινωνίας ΤΣΣΚΑ: «Είναι ο Νίκολιτς προδότης ή όλοι στην ομάδα είναι ηλίθιοι που τον άφησαν να φύγει;»

TAGS: Άρης