Σήμερα, Παρασκευή, η κρίσιμη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας (Budenstag) για το θέμα της επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, κύμα αντιδράσεων στην ελληνική κοινωνία πυροδοτεί το νέο Μνημόνιο (Μεσοπρόθεσμο) που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Έντονες διαβουλεύσεις την Παρασκευή στο Βερολίνο μεταξύ των κομμάτων που μετέχουν στον τριπλό κυβερνητικό συνασπισμό, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για την έγκριση της νέας οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εμφανίζεται αισιόδοξη για την τελική έγκριση του νέου ελληνικού πακέτου, ύψους περίπου 60 δις ευρώ, σταδιακά μέσα στην επόμενη τετραετία.

Στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το «Μνημόνιο 2» το οποίο θα ισχύσει έως το 2015 : Προβλέπει - μεταξύ άλλων, την καταβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που θα καταβάλουν όλοι οι φορολογούμενοι - ακόμη και αυτοί που βγάζουν μόλις 700 ευρώ το μήνα.

Το «τσουνάμι φορολογίας» θα αγγίξει φέτος τα 50 δισεκατομμύρια.
Οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας του 2012.

Δέκα δις έως τον Δεκέμβριο του 2011 επιδιώκει να εισπράξει το Δημόσιο από την πώληση κρατικών επιχειρήσεων και οργανισμών.
Υπολογίζεται ότι ανά 10 ημέρες, θα ανακοινώνεται και μία ιδιωτικοποίηση.


Στην τελική ευθεία για την Γενική Πανελλαδική Απεργία της επόμενης Τετάρτης, 15 του μήνα, βρίσκονται τα Συνδικάτα.
Δεύτερη μέρα κινητοποίησης σήμερα, Παρασκευή, των εργαζομένων στα Λιμάνια.
Κανονικά εκτελούνται ωστόσο τα δρομολόγια των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Επαναλήψεις για δεύτερη μέρα παίζουν τα κανάλια. Αιτία, η νέα 24ωρη απεργία, έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 11 Ιουνίου, που κήρυξε η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης, με κύριο αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.


Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας- Η συνάντηση με μυστηριώδη άνδρα

Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Γάτες και σκύλοι ζούσαν κλειδαμπαρωμένα χωρίς τροφή και νερό σε σπίτι

Η Paramount μηνύει τη Warner Bros για λεπτομέρειες γύρω από τη συμφωνία με το Netflix

«Είναι το μέλλον»: Η Σουηδία φτιάχνει στρατό από drones αξίας 370 εκατ. ευρώ

58χρονος παρέσυρε αστυνομικό στο Κιλκίς επειδή του έκοβε κλήση

Οπαδικό επεισόδιο βλέπουν οι Αρχές πίσω από τους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο - Οργανωμένος της ΑΕΚ στο στόχαστρο!

Κακοποίηση παιδιών στο Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενος ο 54χρονος πατέρας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες

Δεν προσέρχονται οι αγρότες στον αυριανό διάλογο με τον Μητσοτάκη - Τι έχει συμβεί

Χατζηδάκης: Aδιανόητο να μην προσέλθουν στο διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου