Τελικά, δεν έλεγε ψέματα ο Κόλο Τουρέ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι έπαιρνε, όντως, χάπια αδυνατίσματος αφού «είχε εμμονές με το βάρος του», όπως επιβεβαιώνει και η έκθεση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Κόλο Τουρέ είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ της ομοσπονδίας και τιμωρήθηκε με 6 μήνες αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο 30χρονος Ιβοριανός είχε υποστηρίξει ότι οι απαγορευμένες ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό του οφείλονταν σε χάπια αδυνατίσματος που λάμβανε.

Οι ισχυρισμοί του Τουρέ επιβεβαιώνονται πλήρως και από την αγγλική ομοσπονδία, η οποία αποκαλύπτει ότι ο αμυντικός της Σίτι έπασχε από «ψυχολογικές εμμονές με το βάρος του». Σύμφωνα με την αναφορά της FA, «ο ποδοσφαιριστής είχε τη λανθασμένη εντύπωση ότι ήταν υπέρβαρος και ξεκίνησε τη λήψη φαρμάκων για να χάσει το περιττό λίπος».

Επιπλέον, τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο 30χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού έδειξαν «ότι έχει χρόνιο πρόβλημα με τη ρύθμιση του βάρους του, κάτι που σε πολλούς ασθενείς με παρόμοια συμπτώματα προκαλεί τις εν λόγω εμμονές». Η αγγλική ομοσπονδία επιβεβαιώνει, επίσης, τους ισχυρισμούς του Τουρέ ότι ο διεθνής αμυντικός είχε επισκεφτεί τον γιατρό Dr. Μπάτλερ και τον είχε συμβουλευτεί για την καταλληλότητα των σκευασμάτων, με τον τελευταίο να τον διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη λήψη τους.

Μετά την αποκάλυψη του θέματος, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Κόλο Τουρέ είχε δηλώσει ότι έπαιρνε «2 κάψουλες κάθε ημέρα, από το Γενάρη, αλλά όχι τις μέρες των αγώνων». Η αγωγή που ακολούθησε του προκάλεσε παρενέργειες, αφού ένιωθε ιδιαίτερα κουρασμένος.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι θα απουσιάσει από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube